Melkweg Expo

Melkweg Expo is een expositieruimte voor innovatieve, hedendaagse fotografie en een platform voor jonge kunstenaars in het hart van Amsterdam. Met fotografie over identiteit, onze samenleving en popcultuur in de breedste zin van het woord als onze hoeksteen, verwelkomen we daarnaast ook regelmatig andere vormen van beeldende kunst. Gekenmerkt door een toegankelijke aanpak, presenteren we kunst die innovatief, betrokken en inclusief is

Onze kerndoelstelling is het begeleiden, promoten en presenteren van opkomend talent. Als deel van Melkweg Amsterdam kennen we een breed en divers publiek: van kunstkenners en fotografiefans tot toevallige voorbijgangers en muziekliefhebbers na een concert. We zijn open tot 19:00 uur om spontane ontmoetingen en confrontaties met kunst mogelijk te maken. 

Met lokale en internationale bondgenoten presenteren we een uniek en doorgaans gratis toegankelijk programma van minstens tien tentoonstellingen per jaar, een multidisciplinair festival, praktische tip-offs, portfolio reviews, boeiende gesprekken, spontane bijeenkomsten en natuurlijk onze befaamde openingen.

9 juni - 18 juli The Art of Escapism
De tentoonstelling The Art of Escapism toont de hunkering om een andere realiteit te betreden en te vluchten uit het dagelijks bestaan. Geïnspireerd door het oeuvre van Holland Festivals associate artist Gisèle Vienne, presenteert Melkweg Expo kunstenaars die het hedendaags escapisme vanuit verschillende disciplines verbeelden. The Art of Escapism is een samenwerking tussen Melkweg Expo, Holland Festival en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

De expo is gratis te bezoeken mits reservering. Je kan ook ter plekke een inloop reservering maken. 

Open: dinsdag t/m zondag, 12:00 - 19:00 uur
Ingang via Milk, Marnixstraat 409

Jouw bezoek
Wij volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Dat betekent dat er een aantal dingen zullen veranderen aan jouw bezoek. Zo moet er verplicht gereserveerd worden. Tevens geldt er een mondkapjesplicht in de ruimte. Lees alles hier. 

Meer info: expo@melkweg.nl 

Met dank aan:

logo-downloads-nl-web-zwart-2.jpg pictoright-fonds-01-jpg---copy-2.jpg

Programma


Nieuws