Melkweg Expo

Melkweg Expo is een expositieruimte voor innovatieve, hedendaagse fotografie en een platform voor jonge kunstenaars in het hart van Amsterdam. Met fotografie over identiteit, onze samenleving en popcultuur in de breedste zin van het woord als onze hoeksteen, verwelkomen we daarnaast regelmatig ook andere vormen van beeldende kunst. Gekenmerkt door een toegankelijke aanpak, presenteren we kunst die innovatief, betrokken en inclusief is

Onze kerndoelstelling is het begeleiden, promoten en presenteren van opkomend talent. Als deel van Melkweg Amsterdam kennen we een breed en divers publiek: van kunstkenners en fotografiefans tot toevallige voorbijgangers en muziekliefhebbers na een concert. We zijn open tot 21:00 uur om spontane ontmoetingen en confrontaties met kunst mogelijk te maken. 

Met lokale en internationale bondgenoten presenteren we een uniek en doorgaans gratis toegankelijk programma van ministens tien tentoonstellingen per jaar, een multidisciplinair festival, praktische tip-offs, portfolio reviews, boeiende gesprekken, spontane bijeenkomsten en natuurlijk onze befaamde openingen.

T/m 10 oktober is de tentoonstelling I exist: European stories of islamophobia gratis te bezoeken.

Praktisch
Ingang via MILK, Marnixstraat 409
Toegang = gratis

Open: dinsdag - zondag, 12:00 - 21:00
Gesloten op maandag

Coronabeleid
We ontvangen je graag! Wij volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Dat betekent dat er een aantal dingen zullen veranderen aan jouw bezoek. 

Voordat je de exporuimte kunt betreden, dien je je bij de MILK bar te melden. Zij houden in de gaten of er niet te veel bezoekers tegelijkertijd zich in de exporuimte bevinden. Bij aanmelden vragen we je je naam en telefoonnummer te noteren. De ruimte verlaat je via de tweede deur die aangeduid wordt met ´exit´. Dit is voor iedereens veiligheid. Je dient dus te allen tijde de aangegeven route te volgen en je aan de aanwijzing van ons personeel te houden. Voor iedereen geldt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand. Ter plaatse zal je worden geïnformeerd over de geldende looproutes

Gezondheidscheck
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we je om bij verkoudheids- of griepklachten thuis te blijven. Voor binnenkomst vindt er een verplichte gezondheidscheck plaats. Ook zullen we je vragen naar je contactgegevens. Op deze pagina vind je meer informatie hierover.

Basisregels
De basisregels voor al onze medewerkers, bezoekers, artiesten en leveranciers zijn als volgt:

- Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen;
- Blijf thuis als je verkoudheids- of griepklachten hebt;
- Vermijd drukte; · Schud geen handen en vermijd fysiek contact met anderen;
- Desinfecteer bij binnenkomst je handen en was regelmatig je handen;
- Noteer bij aanmelden je naam en telefoonnummer in ons bestand;
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
- Houd je aan de aanwijzingen van het personeel;
- Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar de Melkweg, maak alleen gebruik van het openbaar vervoer indien het niet anders kan.

Vragen
Heb je vragen over je bezoek aan de Melkweg in tijden van corona? Op deze pagina vind je een overzicht met de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@melkweg.nl Vanaf daar helpen we je graag verder!

Meer info: expo@melkweg.nl

Programma


Nieuws