Melkweg Expo

Melkweg Expo is een expositieruimte voor innovatieve, hedendaagse fotografie en een platform voor jonge kunstenaars in het hart van Amsterdam. Met fotografie over identiteit, onze samenleving en popcultuur in de breedste zin van het woord als onze hoeksteen, verwelkomen we daarnaast ook regelmatig andere vormen van beeldende kunst. Gekenmerkt door een toegankelijke aanpak, presenteren we kunst die innovatief, betrokken en inclusief is

Onze kerndoelstelling is het begeleiden, promoten en presenteren van opkomend talent. Als deel van Melkweg Amsterdam kennen we een breed en divers publiek: van kunstkenners en fotografiefans tot toevallige voorbijgangers en muziekliefhebbers na een concert. We zijn open tot 19:00 uur om spontane ontmoetingen en confrontaties met kunst mogelijk te maken. 

Met lokale en internationale bondgenoten presenteren we een uniek en doorgaans gratis toegankelijk programma van minstens tien tentoonstellingen per jaar, een multidisciplinair festival, praktische tip-offs, portfolio reviews, boeiende gesprekken, spontane bijeenkomsten en natuurlijk onze befaamde openingen.

HYBRIDS: FORGING NEW REALITIES AS COUNTER-NARRATIVE

Futures en Melkweg Expo presenteren het fotofestival HYBRIDS: Forging New Realities as Counter-Narrative. Na een digitaal evenement in 2020, vindt deze editie zowel off- als online plaats van 10 september tot en met 17 oktober 2021. Het festival combineert tentoonstellingen, lezingen, ontmoetingen, workshops en rondleidingen. 

De expo is gratis te bezoeken. 

Open: dinsdag t/m zondag, 12:00 - 21:00 uur
Ingang via Milk, Marnixstraat 409

Jouw bezoek

Toegang tot Melkweg Expo wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Ons café MILK en de expo bevinden zich in gekoppelde ruimtes. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de entree. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek

Meer info: expo@melkweg.nl 

Melkweg Expo wordt ondersteund door:

logo-downloads-nl-web-zwart-2.jpg pictoright-fonds-01-jpg---copy-2.jpg

Programma


Nieuws