Attend op facebook

De 50 Jaar Melkweg Marathon

Op 17 juli is het precies 50 jaar geleden dat we onze deuren voor het eerst openden. Dat gaan we vieren met De 50 Jaar Melkweg Marathon! Tijdens deze marathon presenteren we 24 uur aan online programma met live optredens, talks, dans, dj-sets en meer. De stream start op 17 juli om 19:30 uur en is hieronder live en gratis vanuit huis te volgen. De timetable is hier te vinden! (Let op: de tijden zijn onder voorbehoud)

Ons jubileumjaar heeft vanwege de coronacrisis een onvoorziene wending gekregen. Voor zo'n lange periode onze deuren sluiten en de complete programmering opschorten is in vijftig jaar nog nooit eerder voorgekomen. De diverse jubileumprogramma’s die op de planning stonden, zoals verschillende muziekspecials, keuzefilms en exposities, konden niet doorgaan in de vorm die oorspronkelijk bedacht was. Gelukkig kunnen we ons 50 jarig bestaan met deze marathon alsnog uitgebreid vieren!

50 jaar Melkweg
Het was 17 juli 1970 toen de Melkweg voor het eerst haar deuren opende. De ruimte in de oude melkfabriek aan de Lijnbaansgracht werd die zomer in gebruik genomen als alternatief podium annex ontmoetingscentrum. De eerste zomer verliep meteen bijzonder tumultueus én succesvol en dus ging het hele feest een jaar later op herhaling, waarna de Melkweg vanaf oudejaarsavond 1972 definitief vaste grond onder de voeten kreeg. En de beweging was niet te stoppen. Culturele verdieping én verbreding, professionalisering, zichtbaarheid, uitbreiding: de Melkweg groeide in vijf decennia van ‘kosmies sentrum’ naar een internationaal en toonaangevend multidisciplinair poppodium met een scherpe programmering.

200717-mw-marathon--timetable-06.jpg


Nieuws