Melkweg in tijden van corona

Met veel plezier organiseerden we de afgelopen maanden diverse ‘coronaproof’ concerten, films en exposities. We waren dankbaar dat onze zalen eindelijk weer gevuld waren met bezoekers en keken uit naar een mooie programmering in het najaar.

Toen half oktober duidelijk werd dat we overgingen tot een gedeeltelijke lockdown, hebben we veel van de coronaproof-programmering alsnog moeten opschorten. Helaas heeft de aanscherping van de maatregelen in november en het gebrek aan zekerheid voor wat betreft de mogelijkheden in de maand december, ons doen besluiten om tot en met het einde van het jaar m.u.v. films verder geen programma’s meer te organiseren met publiek in de zaal. Een lastige beslissing, maar op deze manier voorkomen we nog meer afgelastingen en verplaatsingen. Er zullen nog wel filmvertoningen plaatsvinden in onze cinema, deze kondigen we steeds kort vantevoren aan, zodat we rekening kunnen houden met de op dat moment geldende beperkingen i.v.m. het coronavirus. De meest actuele bevestigingen vind je op deze pagina en meer informatie over wat de richtlijnen rondom het coronavirus betekenen voor je bezoek aan de Melkweg staat hier: www.melkweg.nl/jouwbezoek

Stil zitten we nooit, en daarom zullen we onze focus in deze laatste twee maanden van dit jaar verleggen naar het organiseren van online programma’s. Zo is de expositie ‘Starring You’ nu online te bekijken en deze wordt tevens geprojecteerd op de buitenzijde van ons pand (nog t/m eind december). Andere aankondigingen volgen binnenkort via onze website, social media-kanalen en nieuwsbrief, zoals je dat van ons gewend bent. Daarnaast zijn we druk bezig met het opstarten van onze Melkweg School of Melkweg, een intern scholingstraject voor al onze medewerkers en freelancers, gericht op persoonlijke ontwikkeling. And last but not least wordt onze webshop binnenkort aangevuld met een aantal winterproof merchandise-artikelen!

Kaartkopers van de programma’s die nog op de planning stonden t/m 31 december 2020 ontvangen op korte termijn per mail meer informatie over de verdere afwikkeling.

We hopen iedereen begin 2021 weer in goede gezondheid in de Melkweg te zien!

Steun de Melkweg

Honderden concerten, clubnachten, voorstellingen, cinemavertoningen en exposities zijn de afgelopen maanden noodgedwongen verplaatst of afgelast. De impact van het verlies van inkomsten voor artiesten, kunstenaars en ons als organisatie is enorm en heeft grote gevolgen voor iedereen die werkzaam is in de wereld van de popmuziek. Op deze pagina leggen we uit wat de impact van de coronacrisis voor de Melkweg betekent en hoe je ons met een donatie kunt helpen om ook in de toekomst ruimte te blijven bieden aan veelbelovende jonge artiesten, kunstenaars en beeldmakers!


Nieuws