INSIDER TIPS MEI

Het is alweer mei en dat betekent dat we weer mooie shows op de planning hebben staan bij Melkweg. Onze agenda staat in mei dagelijks vol met concerten, clubnachten, films en exposities. Weet je nog niet precies wat je moet kiezen? In deze nieuwe editie van onze Insider tips delen onze medewerkers hun persoonlijke aanbevelingen voor shows in mei die je zeker niet mag missen. Laat je deze maand inspireren door nieuwe muziek, kunst en cultuur tijdens onze diverse programma’s!

VR 03 MEI – PMP VIBRATIONS: CHARLOT & DERONDE/DEROO
Sasha – stagiair grafische vormgeving: Ik vind het altijd leuk om nieuwe muziek te ontdekken, en met PMP Vibrations kan dat helemaal! Vooral CHARLOT trekt mij aan. Haar (muziek) heb ik leren kennen toen zij in het voorprogramma van Froukje stond in 2022. De dromerige en dansbare synthpop met verhalende lyrics is echt iets voor mij. Misschien ook wel iets voor jou!

WO 08 MEI - ZIMMER90
Julie Velthoven – marketeer: De vrolijke Duitse band Zimmer90 scoorde flink met hun slimme marketingzet op TikTok afgelopen december. Ze lanceerden een trend door een compilatie van foto's uit 2023 te combineren met hun nummer 'What Love Is'. Deze feelgood track, geïnspireerd door de jaren 80-hit 'I Wanna Know What Love Is' van Foreigner, zit boordevol synths en zachte melodieën. Dit is typerend voor de muziek van het driekoppige indiegezelschap. Nummers als 'Summer Rain' en 'Love Letters' zijn beide introspectieve synthpoppareltjes die perfect passen bij een roadtrip naar de kust. De Upstairsshow was zo snel uitverkocht dat de upgrade naar OZ op z'n plek was, ticket scoren dus! Voor fans van Tame Impala, Parcels en Men I Trust.

WO 08 MEI – VUNZIGE DEUNTJES
Daisy - stagiair marketing: Als je op Hemelvaart nog geen plannen had, heb je dat bij deze wel! Vunzige Deuntjes komt op Hemelvaart naar Melkweg en met de enige echte Rockefellababe in de line up! Ik vind het op zijn tijd een avondje (of beter gezegd nachtje) lekker gaan op vunzige foute muziek echt heerlijk. De volgende dag zijn we met z’n allen vrij, dus lekker een dag om uit te brakken.

DO 09 MEI – HELSLOOT
Rem - stagiair marketing: Vanaf het moment dat ik de muziek van Helsloot voor het eerst hoorde was ik verkocht. De Nederlandse deephouse producer, heeft een originele stijl die invloeden leent uit onder andere hiphop, techno en disco. Door deze unieke blend heeft de Nederlander al vele successen behaald met nummers als ‘Because You Move Me’ en ‘Tell Me’. Donderdag 9 mei presenteert Helsloot zijn debuut LP ‘Never Tried’ tijdens zijn albumrelease in de intieme setting van de UP.

WO 15 MEI - BANNERS
Minouche – stagiair marketing: Ik was verbaasd toen ik zag dat deze show nog niet is uitverkocht. Toen ik ‘Someone To You’ voor het eerst luisterde was ik gelijk fan. Michael Joseph Nelson weet precies de juiste snaar te raken met zijn prachtige stemgeluid en diepe teksten - in mijn favoriete nummer ‘Ghosts’ zingt hij over het blijven proberen met iemand waarbij de liefde eigenlijk al dood is, vandaar dat hij zich een geest voelt.

DO 16 MEI – JAMES MCVEY
Daisy - stagiair marketing: Mijn tienerzelf MOET hier gewoon bij zijn! Ik ben mega fan geweest van The Vamps, de band waar James de gitarist van was. Ik heb ze meerdere keren live gezien en ben ongetwijfeld bij de soloshow van James Mcvey. Hij weet met zijn openheid in zijn songwriting en gevoelige akoestische muziek zeker een snaartje te raken, maar stilstaan ga je zeker niet bij zijn show. Geen reden om niet te gaan dus!

VR 17 MEI - CURATED BY VISION
Lévi - programmeur: Noisia’s label VISION komt in samenwerking met Curated by terug naar Amsterdam en brengt wederom een uitdagende en elektrische lineup mee. Naast het stevigere maar tegelijkertijd diepe drum & bass werk van o.a. Mefjus en Halogenix komen ook Ternion Sound en ROLROLROL (Jameszoo en Niels Broos!) hun niet in een hokje te plaatsen producties ten gehore brengen. Hokjes? Wat zijn dat?

ZA 18 MEI - PUUR - POWERED BY GOWTU
Lévi - programmeur: Samen met onze vrienden van Gowtu presenteren we PUUR: de nieuwe 16+ clubnacht van Amsterdam. Je bent jong en wilt wat? PUUR is daar.

ZA 25 MEI – PRETTY PISSED
Jill, Anna, Bert en Syb: Op 25 mei is daar eindelijke de eerste editie van ons nieuwe festival Pretty Pissed. Een dag vol punk in de breedste zin van het genre, uiteenlopend van artpunk tot postpunk; het staat er, als het maar boos is. Eigenlijk is elke naam op de line-up te goed om niet te benoemen, maar we kijken erg uit naar headliner Shame. De liveshow van deze band is er een die je gezien moet hebben. En met Wap Shoo Wap Records duiken we de nacht in! Naast dat zij zelf achter de draaitafels duiken, is een nacht niet compleet zonder bands. We sluiten op gepaste wijze af met The Covids, No Brains en Coco Cocaine. Alleen maar redenen om een kaartje te kopen. We zien jullie in de moshpit!

MA 27 MEI - ERIC ANDRE
Sydney – programmeur: De notoire talkshowhost, bekend om zijn sloopzucht, komt maandag 27 mei de boel afbreken in de MAX. Was je van plan vooraan te staan? Neem dan vooral een poncho mee, want het kan weleens knakworstensap gaan regenen. Kortom, verwacht gekkigheid, en dan weer anders dan je verwacht had.

VR 31 MEI – WARNER CASE
Rem - stagiair marketing: Tijdens een van mijn eerste stage dagen was ik aan het oriënteren op het electronic-programma van de Melkweg, waar ik stuitte op een van mijn meest beluisterde producers van dit moment: Warner Case. Dit talent heeft vele hits op zijn naam staan en word wereldwijd geroemd om zijn aanstekelijke dansmuziek en innovatieve stijl. De multi-instrumentalist, zanger, songwriter, producer en kattenliefhebber treed vrijdag 31 mei in de UP, en stilstaan is geen optie! 

Evenementen

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.