Babs' Woordsalon

Babs' Woordsalon

Obsessie

Upstairs
€ 13,50: € 12,50

CJP

Price € 11

Please note: this event has already taken place

Babs' Woordsalon

Obsessie

Met: Babs Gons / Abdelkader Benali / Mirte Hartland / Gerson Main / Dorothy Blokland / Asha Karami / Vamba Sherif

Bezeten zijn van iets of iemand. Drie keer achterelkaar controleren of het gasfornuis uit is of 48 keer per dag je Instagram bekijken. De vakantiefoto’s van de nieuwe geliefde van je ex op Facebook checken. En dan nog een keer. En nog eens. Je kan niet stoppen met het kijken van filmpjes over Japanse keramiektechniek en je fietst niet over putdeksels. We hebben allemaal onze eigenaardigheden, maar wanneer spreken we van een obsessie? En belangrijker nog, waar raken we allemaal door geobsedeerd?

In deze editie bezingen en bedichten Babs en haar gasten grote en kleine obsessies, van geheime dwangmatigheden tot grote passies. Welkom in Babs’ Woordsalon, de Obsessie-editie. 

Abdelkader Benali 
Abdelkader Benali chrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde debuut uit 1996. Zijn literaire werk werd meermalen bekroond, o.a. met de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman De langverwachte en de E. du Perronprijs. Samen met zijn vrouw Saida Benali maakte hij een Marokkaans kookboek: Casa Benali. Voor hun in september 2015 geboren dochter schreef hij Brief aan mijn dochter. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe roman De weekendmiljonair.

Babs Gons
La Grande Dame van het Spoken Word, zo wordt Babs Gons wel genoemd. En terecht. Deze Amsterdamse schrijfster, performer en theatermaakster is de stuwende kracht achter een duizelingwekkende serie spokenword-initiatieven. Een heel nieuwe generatie talent is er al uit voortgekomen.

Mirte Hartland
Mirte Hartland is musicerend woordkunstenaar. Of dichtend muzikant? Een groot verhalenverteller doopte haar ooit 'singersong-dichter'. Door te jongleren met geschreven en gesproken woord, gitaar en zang onderzoekt ze waar melodie en woord elkaar versterken.

Vamba Sherif
‘Sherif creëert draaikolken van Shakespeareaanse intensiteit,’ schreef de Berliner Zeitung over zijn werk. Vamba Sherif is in Liberia geboren en deels in Koeweit en Syrië opgegroeid. Hij heeft verschillende verhalen, essays en romans geschreven, zoals De Zwarte Napoleon en Het land van de vaders, die in meerdere talen zijn vertaald. Zijn werk behandelt thema’s als migratie, thuishoren, liefde, kolonialisme en de spanning tussen de gematigde en de radicale islam. Hij werkt aan zijn nieuwe roman, Bruiloft in Damascus.

Dorothy Blokland
Dorothy Blokland (1985) vertelt eerlijke verhalen over haar leven. Ze studeerde in 2014 af aan de academie voor theater in Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk in haar werk. Sinds 2017 staat ze regelmatig met Yahmani Blackman op het podium, samen vormen ze het theaterduo Blakman&Blokland. Te zien in “Wij gaan het hebben over haar” en “Anansi en de nieuwe wereld”. Sinds 2014 is zij actief binnen Poetry Circle Amsterdam.

Asha Karami
Asha Karami is dichter en woont in Amsterdam. Gedichten van haar zijn gepubliceerd in nY, Het Liegend Konijn, Tirade, Poëziekrant, Terras en Revisor en online te lezen op Samplekanon, De-Gids, Ooteoote en NotulenvanhetOnzichtbare. Ze mocht haar werk presenteren tijdens Vers van het Mes 2018 in Perdu Amsterdam. Momenteel werkt ze aan haar poëzie-debuut dat eind 2019 zal verschijnen bij De Bezige Bij. Naast het schrijven werkt ze als jeugdarts, ringarts bij vechtsportgala’s en yogadocent.

Gerson Main
Gerson Main is eigenzinnig, poëtisch en vol humor. Zijn muziek is een mix van Caraïbische country en dansbare poëzie. Zijn bijzondere talent werd herkend in het tv-programma De Beste Singersongwriter van Nederland waar hij in 2015 een finaleplek behaalde. Hij timmert hard aan de weg met optredens in band van o.a. Typhoon en Akwasi.

Babs Gons (foto door Jean van Lingen)
Mirte Hartland (foto door Jean van Lingen)
Gerson Main
Abdelkader Benali
Dorothy Blokland
Vamba Sherif
Asha Karami