Opening Metamorphosis

Opening Metamorphosis

Lois Cohen & Indiana Roma Voss

Expo
Free

Marnixstraat 409

Please note: this event has already taken place

Opening Metamorphosis

Lois Cohen & Indiana Roma Voss

Fotograaf Lois Cohen en stylist Indiana Roma Voss exposeren van 19 mei tot 10 juni ‘Metamorphosis’ in Melkweg Expo. Twaalf vrouwelijke iconen uit religie tot popcultuur worden door Cohen en Voss opnieuw geconstrueerd met als resultaat gevatte nieuwe beelden van hedendaagse, krachtige vrouwen om de huidige generatie jongeren te inspireren

We openen de expo vrijdag 18 mei om 19:00 uur.  En dat zullen jullie geweten hebben want DJ Mairo Nawaz en DJ Tranny 4/7 kruipen achter de DJ booth en slingeren een hele avond de beste platen maar jouw hoofd. Ook de performance groep Nightclub Disaster naar Melkweg Expo dus dansen zal je doen!

Lois Cohen en Indiana Roma Voss zijn een gouden duo, zoveel is zeker. Na hun eerste samenwerking voor ‘Local Angels’ waarin ze een bende extravagante modellen op kleurrijke wijze portretteerden, pakten ze onmiddellijk door met hun afstudeerproject ‘Metamorphosis’. Zonder het schuwen van enige controverse, verbeelden ze twaalf vrouwelijke iconen uit religie tot popcultuur op hun persoonlijke manier. Met als resultaat uiteenlopende, gevatte archetypes van de hedendaagse vrouw. Door kleine elementen in de klassieke beeldvorming van de twaalf iconen aan te passen verandert de lading volledig. De onderdanige odalisk wordt een zakenvrouw gehuld in een mantelpakje die zelf gluurt in plaats van begluurd te worden en Barbie staat met een geweer in de handen haar mannetje voor haar suikerspinroze mansion.

Cohen en Voss kozen voor vrouwen die in de geschiedenis bekend stonden voor hun buitengewone schoonheid of op een verkeerde stereotype manier gepresenteerd werden en passen deze aan naar het—volgens hun— moderne ideaal.  Ze verwerpen resoluut het klassieke schoonheidsideaal en laten je reflecteren over de hedendaagse representatie van vrouwen die vaak gebaseerd is op achterhaalde en verouderde ideeën. De twee kunstenaars creëren zo krachtige iconen, die bovendien inclusiever en realistischer zijn. Met dit project willen ze aantonen dat het ook anders kan en je uit nostalgie niet hoeft vast te houden aan een schoonheidsideaal uit het verleden. Voornamelijk willen ze een nieuwe reeks helden creëren die inclusief zijn qua gender, huidskleur en lichaamsbouw.

‘Metamorphosis’ werd eerder gepubliceerd in Vogue Italia, maar is van 19 mei tot 10 juni voor het eerst als expositie te zien in Melkweg Expo. Vrijdag 18 mei om 19:00 uur openen we de expositie. 

Mary
Calamity Barbie
Goldfinger