• Concert

Out The Frame x Melkweg

Delish da Godess / Kleine Crack / Cheyanne Hudson

Upstairs

Please note: this event has already taken place

  • Price:
  • € 17,25
  • Free for year members
  • Free for We Are Public
  • Excl. € 4 (month)/€ 25 (year) required membership.

Met een Out The Frame ticket heb je toegang tot het programma van Youniss om 18:30 in de Brakke Grond en de talk van Josephine Zwaan en optreden van Suzooki Swift. Daarnaast geeft dit ticket je toegang tot het programma in Melkweg met Delish Da Godess, Cheyanne Hudson en Kleine Crack & Slagter om 20:00.

20:00 Doors 20:00 Cheyanne Hudson 20:45 Delish Da Goddess 21:30 Cheyanne Hudson 22:00 Kleine Crack & Slagter

Op 1 april 2023 komt een satelliet editie van 'Out The Frame'-festival naar Amsterdam. 'Out The Frame' (een productie van het Belgische Kunstencentrum VIERNULVIER en All Eyes On Hip Hop) brengt sinds 2018 elk jaar het beste van de underground naar Gent, gaande van gemuteerde hip hop tot experimentele soul. Voor deze editie sluiten De Melkweg en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond ook aan en wordt dit een mooie internationale samenwerking met nieuwe speelkansen voor artiesten, over de landsgrenzen heen.

In de Brakke Grond treedt de Antwerpse muzikant Youniss aan. In Melkweg spelen Delish Da Goddess en Kleine Crack & Slagter in de Upstairs.

Delish Da Goddess

Door OffBeat Magazine tot “leider van New Orleans' DIY-hiphopbeweging" gekroond: Delish Da Goddess. Met 7 ep’s en een onnavolgbare livereputatie, is ze een grote creatieve inspiratiebron voor Louisiana's hiphopscene. Het New Yorkse magazine Fader omschrijft haar als volgt: “She gets her crowds moving and then hits them with jarringly upfront bars, infusing lo-fi trap beats with the energy of the queer bounce movement that put New Orleans hip-hop back on the map post-Wayne.” 

Kleine Crack & Slagter

Kleine Crack maakt samen met vaste producer Slagter dreigende hiphop op heavy beats. In hun thuisstad ANNA (Antwerpen) draaien ze al jaren mee met hun collectief VHS. Sinds ze bij Burning Fik getekend hebben - waarmee Faberyayo naar eigen zeggen terug wil naar “een legitieme underground” - trappen ze ook de deuren van de Nederlandse scene hardhandig in. Bezeten raps en helse energie: bereid je voor op veel liefde en veel haat!

Youniss

Op zijn tweede plaat ‘White Space’ geeft de Antwerpse muzikant en visuele artiest Youniss via punkmuziek uiting aan zijn gevoel van onmacht en vervreemding in nasleep van de Black Lives Matter-beweging. Als zwarte man met een Arabische naam voelt hij zich als artiest vaak een indringer in de overwegend witte westerse wereld. ‘White Space’ is ontstaan uit de pijn die hiermee gepaard gaat. 

De plaat komt op 8 maart uit op VIERNULVIER Records (pre-order via VIERNULVIER Records Basecamp) en wordt met een albumreleaseshow gevierd op OUT THE FRAME!