• Concert

ADE Opening Concert - 50 Years of Dilla

Suite for Ma Dukes by Miguel Atwood-Ferguson & Metropole Orkest

Rabozaal

  • Prijs:
  • € 51,75
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is

Metropole Orkest verzorgt al acht jaar traditiegetrouw het openingsconcert van het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. Dit jaar brengen zij in samenwerking met multi-instrumentalist en componist Miguel Atwood-Ferguson een bijzonder eerbetoon aan J Dilla, een van de meest bewonderde en invloedrijke hiphop-producers van de jaren 2000, die met zijn inventieve beats een sterke stempel heeft gedrukt op hedendaagse elektronische muziek.

De veelzijdige Miguel Atwood-Ferguson heeft bijgedragen aan meer dan 600 albums, films en tv-shows, waarbij hij samenwerkte met een breed scala aan artiesten. Onder hen bevinden zich namen als Ray Charles, Stevie Wonder, Quincy Jones, Dr. Dre, Chaka Khan, Erykah Badu, Thundercat, en vele anderen. Dilla's werk inspireerde Miguel en producer Carlos Nino om ‘Suite For Ma Dukes’ te maken. Wat in 2009 begon als een 4-track EP groeide uit tot een reeks spannende liveshows, en waarbij de muziek werd vertolkt door een ensemble met wisselende bezetting. 

J Dilla zou dit jaar 50 zijn geworden, en gezien zijn grote invloed op elektronische muziek, komt de show naar ADE en wordt voor het eerst uitgevoerd door Metropole Orkest. De moeder van Dilla, Maureen ‘Ma Dukes’ Yancey, komt met Miguel Atwood-Ferguson mee, zal het concert openen en is eregast tijdens de ADE conferentie.

Foto: Hannah Arista