Babs' Woordsalon

Babs' Woordsalon

de Vrouw editie

Upstairs

Prijs € 14,20

CJP

Prijs € 11,35

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Babs' Woordsalon

de Vrouw editie

Met: Babs Gons / Mirte Hartland / Nicole Bus / Joy Wielkens / Simone Zeefuik / Zeinab El Bouni / Mare Groen / Taira Miguel / Sandy Bosmans

'Every word a woman writes changes the story of the world, revises the official version.' - Carolyn See

In Babs’ WOORDSALON komen performers uit verschillende nesten samen: Spoken word artiesten, schrijvers, rappers, songwriters, poëten, activisten en andere woordkunstenaars. Gastvrouw Babs Gons – pionier op het gebied van spoken word – zal samen met haar gasten op muzikale en poëtische manier reflecteren op actuele thema's. Speciaal op Internationale Vrouwendag organiseren we een editie rondom en met vrouwen. Welkom in Babs' WOORDSALON, de VROUW-editie.

Joy Wielkens
Actrice, zangeres en theatermaakster Joy Wielkens volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Akademie. Joy heeft de afgelopen jaren in de meest uiteenlopende (muziek)theaterproducties, films en series gespeeld, waaronder;  Het temmen van de Feeks (TG ZEP) en The Buddy Holly story (AV Entertainment). Voor haar rol in The Buddy Holly story werd Joy in 2013 genomineerd voor een Musical Award. Als theatermaakster maakte Joy 3 one-woman shows: SNEEUW, NEGRA en PAPA WAS A ROLLIN' NOBODY. PAPA was een soulvol muziektheaterportret van een dochter (Joy) die opgroeit zonder vader.

Nicole Bus
De Amsterdamse singer-songwriter Nicole Bus schreef en componeerde al op 11-jarige leeftijd haar eigen liedjes. Na een heftige periode in haar leven stond ze in 2006 in het voorprogramma van de Amerikaanse gospelzanger Canton Jones. Niet lang daarna won ze in 2010 de Singer/Wongwriter-titel van De Grote Prijs van Nederland. De jury prees haar krachtige en authentieke sound. In mei 2016 bracht ze haar EP 'Nederlandse Bodem' uit bij Top Notch.

Justine van de Beek
Justine van de Beek is student sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en mede-oprichter van Stellingdames, Nederlands eerste online platform met enkel feministische content.

Mirte Hartland
Mirte Hartland is musicerend woordkunstenaar. Of dichtend muzikant? Een groot verhalenverteller doopte haar ooit 'singersong-dichter'. Door te jongleren met geschreven en gesproken woord, gitaar en zang onderzoekt ze waar melodie en woord elkaar versterken. Bij het denken aan de vrouw, denkt ze aan een citaat van Audre Lorde:' "I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are very different from my own." Mirte: 'Het idee dat emancipatie voltooid is als je zelf in relatieve vrijheid leeft is zeer beperkt. Gelijkheid betekent voor mij gelijkheid voor iedereen. Audre Lorde heeft hier alles al eens over gezegd.'

Simone Zeefuik
Schrijver en activiste Simone Zeefuik is initiator van verschillende projecten. In haar werk richt ze zich op representatie, anti-Blackness en digitale archieven. Zo was ze mede-initiator van #DecolonizeTheMuseum en #UndocumentedNL.

  • 20:00 zaal open
    20:30 aanvang
  • Tweet this

Melkweg tipt