Black Sabbath (1963)

Black Sabbath (1963)

50 Jaar Melkweg

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 10,50

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Op vertoon van Zakk Sabbath-ticket

Prijs € 6

Gratis voor jaarleden

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 14:00 tot 15:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Black Sabbath (1963)

50 Jaar Melkweg

Inleiding: Ronald Simons

De Melkweg bestaat dit jaar 50 jaar en organiseert gedurende het hele jaar verschillende programma’s om dit te vieren. Ook in het filmprogramma wordt er aandacht aan besteed, met gedurende het jaar 50 bijzondere films en deze dag het thema metal.

Voor het concert van Zakk Sabbath kan je kijken naar deze horrorklassieker uit 1963 waar de band zijn naam vandaan haalde. De Italiaanse film met originele titel 'I Tre Volti della Paura' ('Drie Aangezichten van de Verschrikking') vertelt drie griezelverhalen met Boris Karloff, over een geterroriseerde prostituee, een vampierenmonster die het gemunt heeft op zijn familie en een verpleegster met een gestolen ring die achtervolgd wordt door een geest.

Met inleiding van Ronald Simons, die in een lezing van ongeveer 15 minuten in de wereld van regisseur Mario Bava, metal en horror duikt. Simons zal aan de hand van fragmenten aantonen dat Bava de grondlegger is van de Italiaanse horrorfilm en scènes uit horrorfilms laten zien waarin metalmuziek de hoofdrol speelt, waaronder A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987). Ronald Simons is filmprogrammeur bij Eye Filmmuseum, hoofdredacteur bij The Cult Corner en schrijft als freelance filmrecensent for Preview Magazine en Schokkend Nieuws. Tot zijn favoriete films behoren Black Swan (2010), Funny Games (1997), A Clockwork Orange (1971), The Texas Chainsaw Massacre (1974) en Suspiria (1977).

 • Regisseur
  Mario Bava
  Jaar
  1963
  Land
  VS, Italië, Frankrijk
  Duur
  92 minuten
  Gesproken taal
  Engels, Italiaans
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this


Melkweg tipt