• Club

Black Soil Afterparty w/ Pete Rock (USA)

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11,50 Early
  • € 13,80 Regular

Met gepaste trots presenteert het Black Soil internationaal hiphop filmfestival een afterparty met niemand minder dan de Amerikaanse hiphop artiest Pete Rock.

Pete Rock (geboren Peter Phillips, 21 juni 1970 in de Bronx, New York) is een hiphop DJ, producer en rapper die eigenlijk geen introductie behoeft. Hij kreeg bekendheid in de vroege jaren 90 als de helft van de veelgeprezen hiphop duo Pete Rock & CL Smooth. Nadat het duo hun eigen weg ging, ging Pete Rock verder met een solocarrière die hem wereldwijd respect heeft opgeleverd. Hij is een van de meest gerespecteerde producers in rapmuziek, en hij heeft de kans gekregen om te werken met enkele van de grootste artiesten in de game, waaronder Nas, Jay-Z en won een Grammy voor zijn bijdrage aan My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye West. Pete Rock introduceerde de versmelting van elementen uit de jazz in hiphopmuziek die voor altijd een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten bij hiphopfans. Beschouwd als een van de grootste hiphopproducenten aller tijden

Black Soil Filmfestival

Black Soil is een filmfestival met hiphop als uitgangspunt, dat context biedt aan het sociaal, maatschappelijk en cultureel fenomeen.  Het festival creëert een vruchtbare voedingsbodem voor duiding, inspiratie en betekenis van verhalen uit de hiphop community met een filmaanbod dat bestaat uit korte en lange films, arthouse- en mainstream films, speelfilms, documentaires en animatie.