Blood Red Shoes

Blood Red Shoes

OZ

Prijs € 20,70*

Afgelast

Dit programma kan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus helaas geen doorgang vinden en helaas is het niet gelukt een vervangende datum te vinden. Kaartkopers ontvangen per mail bericht over de verdere afwikkeling van gekochte tickets.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Blood Red Shoes

Het geliefde en geprezen duo BLOOD RED SHOES komt met een waanzinnige, onaangekondigde EP 'Ø' die vandaag ook meteen digitaal wordt gereleased. Op deze nieuwe EP gooien we al onze energie eruit door goed en keihard te jammen met liedjes over psychopatische moordenaars, over Magere Hein die je in de nacht komt halen, over angst voor intimiteit, over saaie verdomde mensen die 24/7 online klagen maar nooit uit hun luie stoel komen. De EP is helemaal wij die onszelf zijn, opgenomen, geproduceerd, gemixt en al het andere ook echt allemaal door ons zelf.

De twee enthousiaste, door punk geïnspireerde, herrieschoppers Laura-Mary Carter en Steven Ansell uit Brighton hebben een sublieme rock & roll-bezetting; een jongen op de drums en een dame op gitaar. Samen nemen ze de vocalen voor hun rekening. 
Vanaf 2004 tourden ze tot de vellen erbij hingen en experimenteerden ze alsof hun leven er vanaf hing. Ze waren niet bang om buiten de typische rockgrenzen te treden en langzaam maar zeker namen ze afstand van hun fuzzrockwortels en gingen ze over naar een meer elektronisch geïnspireerde sound.

Maar na jaren in elkaars kielzog te hebben bewogen vonden de twee zich plots in een klassieke ‘huwelijkse’ crisis, die wel eens kon leiden tot een tragische break up. They went through hell and back. Afstand, ongelukken, tegenslag en liefdesverdriet hebben het duo geteisterd op weg naar hun vijfde studioalbum, die de toepasselijke titel ‘Get Tragic’ kreeg. 
Daarna zijn de twee weer met frisse moed in de tourbus gestapt om als een compleet nieuwe versies van zichzelf op de podia te verschijnen, zo ook in Melkweg! Dat was in 2019 en nu heeft de band dus naast hun nieuwe EP Ø' ook een Britse en Europese headline-tour aangekondigd, zaterdag 5 februari 2022 komen ze weer naar Melkweg.

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Tweet this
Queen Kwong

Melkweg tipt