Chico Trujillo

Chico Trujillo

OZ
€ 18 + lidmaatschap
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Chico Trujillo

Support: Kumbia CL

Chico Trujillo, betekent letterlijk "Kleine Gangster", maar deze "gang" van 7 muzikanten vult wel grote stadions in Chili. Chico Trujillo spiced de Colombiaanse cumbia met hun Chileense cultuur en hun grote liefde voor de ska-muziek. Chico Trujillo ontstond in 1999 in Chili, in de buurt van Valparaiso, na terugkeer van een Europese tournee van bandleider Aldo "Macha" Asenjo, met zijn mythische punkgroep LaFloripondio. 

Aanvankelijk stond de gitaar centraal, maar dat veranderde na de komst van andere muzikanten in de band, waaronder een blazerssectie. Vanaf dat moment ontstaat er een geluid van traditionele Colombiaanse cumbia, gemengd met de Bolero en Ska-muziek, gebracht met de vurige energie van een stel "kleine gangsters". Na een al spoedig verworven unanieme erkenning in hun land van herkomst, Chili, gaven ze een flinke reeks concerten door heel Europa. In 2009 speelden zij op het grote Polé Polé Festival te Gent en Zeebrugge en op het Zwarte Cross festival in Nederland. Verder gaven ze geweldige shows op podia en festivals in Frankrijk, Spanje, Duitsland, etc. Nu is Chico Trujillo terug voor een nieuwe Europese tour!

In het voorprogramma Kumbia CL, een Chileense cumbia project uit Amsterdam, die het eclectische karakter van de thuisstad combineert met hun Chileense cumbia roots. 

  • 19:30 Zaal open
    20:30 Kumbia CL
    21:00 Chico Trujilo
  • Tweet this
Chico Trujillo in Chili
Kumbia CL

Melkweg tipt