Dancing

Dancing

Julidans NEXT

Upstairs
€ 10

Kaartverkoop via julidans.nl en op de voorstellingsdag aan de kassa van de Stadsschouwburg tot 10 min voor aanvang.

julidans.nl/ontdek-julidans/next/

* Incl. € 10 ticketprijs.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Dancing

Julidans NEXT

Koen de Preter ( BE)

De nieuwe voorstelling van de Vlaamse choreograaf Koen De Preter is een zoektocht naar vrijheid. Hij ziet het theater als een groot onbeschilderd canvas waar alle vormen van beweging toegestaan zijn. DANCING is koppig, poëtisch, absurd, beklijvend en intens.

DANCING is ook een statement. De Preter doet alles zelf. Hij opent de deuren van het theater en bedient zelf licht en geluid. Bewust, maar ook omdat de omstandigheden hem ertoe dwingen. De ondertoon van DANCING vertelt over de kwetsbare positie waarin veel kunstenaars zich vandaag bevinden. DANCING gaat niet alleen over dans, maar ook over de mens achter de kunstenaar, die danst vanuit noodzaak, vanuit zijn ziel.

Koen De Preter maakt voor het eerst sinds Les mots…toujours les mots bien sûr (2004) opnieuw een solo voor zichzelf. Eigen aan zijn parcours als maker is dat hij heel bewust risico's neemt, nieuwe vormen uitprobeert en zich beweegt tussen verschillende circuits. Hij creëert zowel voorstellingen in het theater als locatieprojecten en sociaal-artistieke projecten. Hij werkt graag met performers van uiteenlopende leeftijden en dansachtergronden. Zijn werk is niet alleen in België en Nederland te zien, maar ook op de internationale dansfestivals en podia.

De Preter brak in 2007 internationaal door met We dance to forget (eerder te zien in Julidans NEXT, voorgedragen door Sidi Larbi Cherkaoui)Hij trok ook aandacht met JOURNEY, zijn duet met de 89-jarige danseres Alphea Pouget, en 15 Seconds of Fame, over het fenomeen van de talentenjacht. Zijn vorige productie To Belong, een creatie met Theater Stap, een gezelschap voor acteurs met een verstandelijke beperking, speelde een uitgebreide tournee in binnen- en buitenland. 

ma 2 & di 3 juli, 19.00
Melkweg Upstairs
NEDERLANDSE PREMIÈRE