• Concert

Donna Blue

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 14,40
  • Gratis voor We Are Public
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

20:00 Zaal open 21:00 Donna Blue

Ergens tussen droomstaat en zwoele spanning, voert Donna Blue je mee naar een korrelig, filmisch universum. Wie ze volgt staat een prikkelende ervaring te wachten: twangy gitaren, sensuele vocalen en fluwelen gordijnen die een mysterieuze eigen wereld onthullen. Eenmaal binnen kun je niet anders dan je overgeven aan hun noir-romantische sound.

Naast een geluid dat doet denken aan Nancy & Lee, Serge Gainsbourg en Julee Cruise, wordt tevens inspiratie geput uit filmcomponisten als Ennio Morricone, Piero Piccioni en John Barry. Dit opent de deur naar vervlogen, of misschien, voor de dichter en dromer, toekomstige tijden. Een ontsnapping aan het alledaagse, een voertuig dat je meevoert naar een zwoel Côte d'Azur, of een oude spionagefilm uit de jaren ’60.

Het duo is afkomstig uit Nederland, maar heeft een internationale visie. Donna Blue toert met hun band door heel Europa, en werd lovend ontvangen door platforms als TV zender ARTE (FR/DE) en Clash Music (EN), die hun songwriting 'onweerstaanbaar' noemden. Ook in de Verenigde Staten werden reeds optredens gegeven.