Eyes on Robert

Eyes on Robert

Mapplethorpe reinterpreted by contemporary photographers

Expo
Gratis

Tue - Sun, 11:00 - 23:00 / Entrance via Milk, Marnixstraat 409 // Exception: 4/07 and 31/07 at 18h

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Eyes on Robert

Mapplethorpe reinterpreted by contemporary photographers

Ari Versluis, Daan Couzijn, Dustin Thierry, Dylan van Vliet, Ferry van der Nat, Henri Verhoef, Martijn Mendel, Vytautas Kumza

Robert Mapplethorpe: fotograaf, enfant terrible en queer. Zijn werk wordt gekenmerkt door een compromisloze nieuwsgierigheid naar seksualiteit, het lichaam en erotiek. Met zijn iconische naakten, portretten van beroemdheden en het vastleggen van de New Yorkse SM-scene in de jaren ’70 en ‘80 verlegde hij artistieke grenzen en doorbrak hij taboes. In een tijd van toenemende preutsheid is Mapplethorpes werk, 30 jaar na zijn dood, misschien wel actueler dan ooit. 

In ‘Eyes on Robert’ brengen Melkweg Expo en Holland Festival een diverse groep hedendaagse fotografen samen die zich laten inspireren door deze invloedrijke fotograaf en speciaal voor de expositie nieuw werk maken. 

Hoe staat het met de verbeelding van seksualiteit in de huidige beeldcultuur?  Gedreven door hun persoonlijke ervaringen en verhalen herinterpreteren de fotografen de thema’s uit het werk van Mapplethorpe.
Fotografen: Ari Versluis, Daan Couzijn, Dustin Thierry, Dylan van Vliet, Ferry van der Nat, Henri Verhoef, Martijn Mendel en Vytautas Kumza
Co-curated door Tjade Bouma.

‘Eyes on Robert’ is van 18 juni t/m 31 juli in Melkweg Expo te zien.

Deze expositie is een samenwerking tussen Melkweg Expo en Holland Festival naar aanleiding van de theatervoorstelling Triptych (Eyes of one on another). Deze voorstelling werd geïnspireerd op het werk van Robert Mapplethorpe en beleeft op 18 en 19 juni 2019 een Europese première op Holland Festival.

Foto: Dylan van Vliet