• Concert

Hieroglyphics

SUPPORT: ZWARTEWATER

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 34,50
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Doors 19:30 ZWARTEWATER 20:30 Hieroglyphics

Get ready voor een show vol undergroundklassiekers en alternative west-coast energy, want de volledige Hieroglypics crew komt dit voorjaar voor het eerst naar Europa! Hieroglyphics is ontstaan in de bruisende straten van Oakland, Californië, en is een cruciale pijler van de underground hiphopscene. Onder leiding van visionaire MC's en producers zoals Del the Funky Homosapien, Souls of Mischief, Casual, Pep Love en Domino heeft de crew een unieke identiteit gecreëerd door complexe teksten te vermengen met eclectische, vaak jazz-geïnspireerde beats.

Het collectief produceerden veelgeprezen albums zoals Del's ‘I Wish My Brother George Was Here’ en Souls of Mischief's ‘93 'Til Infinity’. Ook wordt de groep gezien als belangrijke invloed op veel artiesten, van A Tribe Called Quest en The Roots tot Andre 3000, Eminem, Kanye West, De La Soul, Wu-Tang en Mos Def. In hun eigen woorden: ‘’The Hieroglyphics are true rappers’ rappers.”

Support:

ZWARTEWATER opent deze avond! Met een sound die te vergelijken is met het slijk tussen de stoeptegels en je doet denken aan regenachtige dagen, boren de mannen van de rapgroep zich een weg door de scene. De mix van lompe beats van Milan met teksten van Frodeau en Goudi geven je een glimp van hoe het leven soms kan zijn; verrot, eindeloos, hard en onvermoeibaar.