Lemaitre

Lemaitre

SUPPORT: L'ENFANT

Lovelee
€ 14,50 + lidmaatschap

Gratis voor jaarleden

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Lemaitre

SUPPORT: L'ENFANT

Het uit Oslo afkomstige indie-elektropopduo Lemaitre maakt een aanstekelijke mix van opzwepende dance en slim geschreven popliedjes. Het tweetal ontpopte zich sinds de eerste EP 'The Friendly Sound' in korte tijd tot een ware internet- én livesensatie met een wereldwijde fanbase. Met het succes van de EP '1749' met daarop de hit track 'Closer' bouwt Lemaitre gestaag aan het repertoire dat zich laat inspireren door artiesten als Justice, Daft Punk, Deadmau5, Noisia en Röyksopp. Onlangs brachten de Noren alweer hun 9e EP, 'Afterglow', uit waarbij stevige drums, vette synthesizers én herkenbare pop-rockmelodieën niet geschuwd worden. 

 

Eerdere bezoekjes aan Nederland bleven niet onopgemerkt. In 2013 liet Lemaitre al indruk achter in Tivoli De Helling, Het Paard van Troje en 013 (Kindergarten). In februari 2016 was een vol Sugarfactory in Amsterdam getuige van een dampende show, iets wat ze precies een jaar later nog eens dunnetjes over komen doen. 

De support voor deze show komt van L'Enfant, het geesteskind van broers Oscar & Thomas Peters. Deze band slingert indie-electronica het publiek in waar de pop en soulscherven vanaf vliegen. Dubbel feest dus in de Sugarfactory!

De Melkweg stelt met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Liveurope support verschillende concertzalen bij het promoten van opkomende Europese artiesten.

Het platform is een label van kwaliteit voor live muziek venues die bijdragen aan Europese diversiteit. Liveurope wil een boost geven aan het programmeren van jonge Europese acts en het bereiken van een nieuw publiek. Opgericht in 2014, is Liveurope het eerste platform dat zich hier actief mee bezig houdt. 

Wie zijn de Liveurope members?

Liveurope brengt internationale zalen dichter bij elkaar binnen Europa. Het platform wordt gecoördineerd door Ancienne Belgique, concertzaal in het hart van Europa: Brussel. De concertzalen worden geselecteerd aan de hand van hun toewijding wat betreft het boeken van Europees talent en hun internationale reputatie. 

L'Enfant


Melkweg tipt