• Concert

Maite Hontelé’s NJJO Goes Mambo

Cuba Special feat. Alain Pérez & Ramón Valle

MAX

  • Prijs:
  • € 31,05
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) is een bigband van 20 muzikale toptalenten en wordt ook wel het `Jong Oranje´ van de jazz genoemd. Componist, bandleider en trompettist Maite Hontelé is in 2023 en 2024 artistiek leider en dirigent van het Orkest. Op zondag 22 december sluit de tournee Maite Hontelé's NJJO Goes Mambo + Cuba Special af, met een aantal speciale gasten:

Ramón Valle 

Ramón Valle, geboren in Cuba maar sinds de jaren 90 woonachtig in Nederland, is een van de grootste hedendaagse pianisten en componisten. Waar hij ook optreedt, de Cubaanse pianist Ramon Valle imponeert critici en publiek met zijn expressieve, virtuoze stijl. Hij brengt jazz, klassiek, flamenco en Cubaanse muziek samen. Valle speelt frequent op prestigieuze festivals als London Jazz, North Sea Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz. 

Maite Hontelé

Trompettist en bandleider Maite Hontelé woonde tussen 2009 en 2018 in Colombia. Een decennium waarin zij 5 cd’s uitbracht en met haar eigen latin(jazz)-band vele concerten over de hele wereld gaf. De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy. Cuba Linda won in 2019 een Cubadisco award voor beste internationale album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden voor een Edison Jazz/World. 

Alain Pérez 

De Cubaanse bassist, zanger en Grammy winnaar Alain Pérez wordt gezien als een muzikaal genie en is een eminentie in de salsa, latin-jazz én flamenco scene. Dat is bijzonder, voor iemand die niet van Spaanse maar van Cubaanse afkomst is. Er is dan ook weinig op muzikaal vlak wat Pérez niet kan. Dat werd al vroeg duidelijk, want al voor zijn dertigste werd hij een bekende naam door zijn rol als bandleider van de legendarische zangeres Celia Cruz.