Marteria & Casper

Marteria & Casper

Max

Prijs € 28,40*

Uitverkocht

Deze show is uitverkocht, via ons officiële verkoopkanaal Ticketmaster zijn geen tickets meer verkrijgbaar. LET OP: er zijn veel oplichters actief op de diverse doorverkoopkanalen. We raden aan alleen tickets over te kopen van een persoon die je kent.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Marteria & Casper

“Een Blockbuster-album met de mindset van een mixtape” - zo beschrijven Duitse rap-supersterren Marteria & Casper hun Deutschrap-variant van ‘Watch the Throne’. 10 jaar nadat de twee solosterren voor het eerst samenwerkten brachten ze recentelijk hun gezamenlijke album ‘1982’ uit, dat meteen binnenkwam op nummer 1 en op weg is om één van de succesvolste Duitstalige albums in de recente historie te worden.

Marteria vergaarde zijn sterrenstatus in 2010 door het land te laten zien dat Duitse rap over meer kon gaan dan boeven met pistolen en straatromances. Zijn debuutalbum ‘Zum Glück in die Zukunft’ werd overladen met lof van critici en brak de Duitse scène open als één van de eerste Deutschrap albums met pop-appeal. Een jaar later dropte Casper zijn genre-blending ‘XOXO’ waarop hij indie-, post-rock- en hardcore-invloeden opnam om een album te creëren dat nog steeds door critici en het publiek gezien wordt als een game-changer.

Een aantal jaar en wat samenwerkingen op singles en albumtracks later doken de twee de studio in. Ze vonden veel gelijkenissen in hun persoonlijke levens het en het verloop van hun carrières en namen ‘1982’ op, vernoemd naar hun gezamenlijke geboortejaar. Tijdens de opnames van het album leken de twee geen prestatiedruk te voelen en beide beschrijven het creatief proces als “We deden waar we zin in hadden, we waren niet bezig met verwachtingen. Het album voelt alsof we pauze nemen tussen de heisa van onze drukke carrières en gewoon plezier maken”. Een betere beschrijving van de feel ‘1982’ is er niet, en dat is dan ook precies de energie die deze heren in november naar onze OZ zullen brengen.

BLYTH zal de support voor Marteria & Casper verzorgen!

De producer, remixer en vocalist combineert dark bass, trap en R&B in knalharde tracks die niet zouden misstaan in een set van Mura Masa of Hudson Mohawke.

Marteria & Casper - Champion Sound (Official Video)

Melkweg tipt