Nordic Delight Festival

Nordic Delight Festival

A Nordic Music And Lifestyle Experience

Upstairs, Cinema, OZ, MILK

Prijs € 19,90*

CJP

Prijs € 17,05

Gratis voor jaarleden

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Nordic Delight Festival

A Nordic Music And Lifestyle Experience

Pish (KAKKMADDAFAKKA) (NO) / Sumie (SE) / Great News (NO) / D/troit (DK) / Athletic Progression (DK) / Farveblind (DK) / Bjarke Ramsing (DK) | Film | Go Short: Best of Nordic shorts

Na de prachtige editie vorig jaar is Nordic Delight Festival terug in Melkweg! Ontdek de mooiste muziek, film en cultuur uit het hoge noorden, dompel je een avond onder in Scandinavische sferen en laat je verrassen door nieuw talent. Verdeeld over meerdere zalen treden muziekacts op uit Noorwegen, Zweden en Denemarken in diverse genres; van singer-songwriters tot elektronica. In de cinema zie je onder andere de beste korte films uit Scandinavië. Daarnaast kan je genieten van culinaire hoogstandjes. Lees hieronder meer info over de eerste bevestigde muziekacts Sumie, Great News, D/troit, Athletic Progression, Farveblind en Bjarke Ramsing!

Bekijk het blokkenschema hier.

Sumie Nagano uit Zweden is niet alleen het zusje van Little Dragon zangeres Yukimi Nagano, maar  zelf ook een talentvol singer-songwriter. Haar tweede album ‘Lost in Light’ afgelopen november verscheen bij Bella Union. Op haar gelijknamige debuut uit 2013 bracht Sumie een mix  van Scandinavische en Japanse folkmuziek. De opvolger is een dynamisch album vol drama en mysterie. Geïnspireerd door Japanse harmonieën, Afrikaanse ritmes en r&b, creëert Sumie als duo live een zwoele elektronische ervaring. Dat belooft een magische show te worden!

Great News brengt catchy groovy dazepop, zoals ze die alleen in Bergen kunnen maken. Het is dan ook geen toeval dat zanger Even eerder live speelde in Kakkmaddafakka en drummer Kim in Bloody Beach, beide afkomstig uit dezelfde stad aan de westkust van Noorwegen. Maar ook fans van Tame Impala en Unknown Mortal Orchestra moeten zeker even luisteren. Great News speelde afgelopen januari voor het eerst in Nederland tijdens Eurosonic en Nordic Delight. In februari 2018 verschijnt hun debuutalbum en in april presenteren we hun live debuut in Amsterdam!

D/troit zijn bandleden begonnen ooit in garagerock bandjes, maar vanaf 2014 zijn ze zich gaan richten op oldskool jaren '60 en '70 soul en r&b. Met succes: het album Soul Sound System geldt als overtuigend bewijs. Het werd gemixt door Gabe Roth (bekend van Amy Winehouse en Sharon Jones) en nummer “Soul Thing” werd gebruikt voor een Heineken commercial. Live weet de leadzanger Toke Nisteds ook een onuitwisbare indruk te maken. Na hun indrukwekkende show tijdens Eurosonic afgelopen januari komen ze terug naar Nederland voor Nordic Delight Festival. Laten we één ding duidelijk stellen: Kopenhagen heeft soul! 

Athletic Progression Ze geven de jazz nieuw leven door innovatieve hiphop”, kopte de grootste krant van Denemarken. Het instrumentale trio Athletic Progression is dan ook geïnspireerd door artiesten als Herbie Hancock, Yussef Kamaal en Flying Lotus. De band heeft echter een eigen geluid ontwikkeld, dat direct herkenbaar en catchy is. Debuut EP ‘Dark Smoke’ komt pas deze zomer uit, maar Athletic Progression uit Aarhus werd vorig jaar al door lokale media uitgeroepen tot beste act op SPOT festival (de Deense variant van Noorderslag). Dit najaar spelen ze in de legendarische club PizzaExpress in London, maar eerst spelen ze tijdens Nordic Delight Festival hun allereerste liveshow buiten Scandinavië, dus mis ‘m niet!

Farveblind is een elektronisch duo uit Denemarken dat opzwepende beats en melodieën brengt met live synths en drums. Elk nummer dat ze uitbrengen is een samenwerkingsproject met een componist of artiest uit een ander land, zoals met de Australische Cleo en de Zuid-Afrikaanse Khaya N9. Door Clash werden ze al de “The Chemical Younger-Brothers” genoemd. Ze maakten live al veel indruk op Roskilde Festival en internationale showcase festivals, maar tijdens Nordic Delight spelen de mannen uit Aalborg voor het eerst op Nederlandse bodem!

Bjarke Ramsing is een singer-songwriter uit het zuiden van Denemarken, die momenteel in Nederland woont. Met zijn bezielde stem brengt hij oprechte en pure blues en folk liedjes waarin hij op zoek gaat naar de schoonheid van het leven. De toevoeging van contrabas en viool bij zijn live optredens maken een show van Bjarke een extra mooie ervaring!

In de Cinema kun je de hele avond genieten van prachtige films en theater uit het hoge noorden. In samenwerking met Go Short International Film Festival dat een week eerder in Nijmegen plaatsvindt, vertonen we 'Go Short: Best Nordic Shorts' met een selectie van de beste korte Scandinavische films van het afgelopen jaar.

De komende weken wordt nog meer programma bekendgemaakt.

 • 19:30 Bjarke Ramsing
  20:15 Pish
  20:45 Sumie
  21:25 Great News
  22:00 Athletic Progression
  22:45 D/troit
  23:25 Farveblind
 • Tweet this
D/troit
Athletic Progression
Sumie
Great News

Melkweg tipt