Onrustige Dagen

Onrustige Dagen

de Verborgen Wereld van Hotz

Upstairs

Tickets: http://slaa.nl/programma/onrustige-dagen-de-verborgen-wereld-van-hotz/

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Onrustige Dagen

de Verborgen Wereld van Hotz

Met: Thomas Heerma van Voss / Aafke Romeijn / Maartje Wortel / Aleid Truijens / Benjamin Herman Trio

Ter ere van het nog te verschijnen Onrustige Dagen, een bundeling korte verhalen van F.B. Hotz geselecteerd door kenner Thomas Heerma van Voss, wijden Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) en De Arbeiderspers een avond aan deze veelzijdige kunstenaar. Foto: Bert Nienhuis

In een stapel ongevraagd toegestuurde manuscripten trof de redactie van De Arbeiderspers in 1974 een verbluffend goed geschreven, puntgaaf verhaal aan met de titel De tramrace. De auteur van dit verhaal was een volslagen onbekende 52-jarige man uit Oegstgeest: F.B. Hotz. De Arbeiderspers twijfelde geen moment en publiceerde het verhaal, evenals Hotz’ daarop volgende korteverhalenbundels, onder andere ‘Dood weermiddel’ en ‘Ernstvuurwerk’.

Wie was deze F.B. Hotz, schrijver en jazzmuzikant, die in 1998 de P.C. Hooft-prijs voor zijn totale oeuvre in ontvangst nam? Wiens verhalen draaien om misverstanden, slechte huwelijken, schuldbesef, de drang naar boetedoening en het zoeken naar een zinvolle bestemming? Wat was volgens zijn biograaf Aleid Truijens zijn ‘oerverhaal’ en hoe heeft dat verhaal zijn leven en zijn werk beïnvloed? Kortom: wat was de verborgen wereld van Hotz?

Ter ere van Onrustige Dagen, een bundeling korte verhalen van F.B. Hotz geselecteerd door kenner Thomas Heerma van Voss, wijden de SLAA en De Arbeiderspers een avond aan deze veelzijdige kunstenaar.

De avond opent met een ode aan de schrijver door Thomas Heerma van Voss. Daarna geeft biograaf Aleid Truijens een Hotz-crash course waarin de relatie tussen fictie en zijn echte leven centraal staat. Hotz-liefhebbers Aafke Romeijn en Maartje Wortel gaan met elkaar in gesprek over de man wiens korte verhalen lezen als een pantsertrein. De populaire jazzmuzikant Benjamin Herman verzorgt met het Benjamin Herman Trio, bestaande uit Benjamin Herman, Thomas Pol en Joost Patočka, een miniconcert geïnspireerd door de muziek waar Hotz zo gek op was.

De avond wordt gepresenteerd door Daan Doesborgh.

Programma van SLAA en De Arbeiderspers.
Foto Hotz: Bert Nienhuis

  • zaal open: 19:30
    aanvang: 20:00
  • Tweet this