Paradiso Melkweg Productiehuis 20 jaar

Paradiso Melkweg Productiehuis 20 jaar

Cinema, Upstairs

Prijs € 10

Verplaatst

CJP korting

Prijs € 7,15

Studentenkorting

Prijs € 5,00

Gratis voor jaarleden

Ben je student? Koop dan een studententicket en laat je studentenkaart zien bij binnenkomst. Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek

Let op: dit evenement is verplaatst

Paradiso Melkweg Productiehuis 20 jaar

rosetta.talks / Panel: De toekomst van de artiest / Chagall presents: B.A.B.Y / Yallah! Yallah!

Paradiso Melkweg Productiehuis bestaat dit jaar 20 jaar en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Op 28 en 29 november organiseert Paradiso Melkweg Productiehuis twee evenementen, één in de Melkweg en één in Paradiso. Met het 20-jarig bestaan kijkt het productiehuis niet alleen met trots terug, maar ook vooruit. 

Op zondagmiddag 28 november in de Melkweg verkennen wij met huidige en mogelijk toekomstige PMP-makers hoe de toekomst van de artiest eruit zou kunnen zien. Thema’s als artisticiteit, grenzen verleggen en hokjes afbreken staan hierin centraal. Waar sta je voor als artiest en hoe positioneer je jezelf ten opzichte van de wereld en de popsector specifiek?

Programma:

rosetta.talks: New perspectives + masterclass ‘Rhythm & Bounce’
rosetta. is het platform voor vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. Door middel van talks, masterclasses en ontwikkeltrajecten representeren, stimuleren en begeleiden zij vrouwelijke en gender non-conforming producers. In deze talk blikken oprichters Eva van Manen en Josephine Zwaan terug op het eerste jaar rosetta. en presenteren zij de inclusieve visie die aan rosetta. ten grondslag ligt. Deze visie zorgt ervoor dat nieuwe perspectieven op muziekproductie de ruimte krijgen. Zo laten zij in een masterclass ‘Rhythm & Bounce’ zien hoe de Afrikaanse compositie traditie een relevante en verfrissende kijk oplevert op hedendaagse muziekproducties.

Panel: De artiest van de toekomst
Tijdens dit panel gaan PMP makers en werkveld experts samen in gesprek over ‘de artiest van de toekomst’. Als artiest of maker houd je je bezig met het lange termijn plaatje, echter hoe ziet de artiest van de toekomst eruit? Welke rol speelt technische innovatie in de muziekindustrie? Blijft live spelen met band interessant genoeg of wordt de samensmelting van disciplines de norm? Het panel ‘de artiest van de toekomst’ is een eye-opening, prikkelend en inspirerend gesprek over het toekomstbeeld en de toekomstmogelijkheden van het makerschap, verschuivingen binnen de muziekindustrie en de kansen en obstakels in het verschiet.

Chagall presents B.A.B.Y.
Een presentatie en optreden van zangeres/producer/tech-innovator Chagall waarin zij haar nieuwe installatie B.A.B.Y. tentoon stelt. Met een team bouwde zij een 3m hoge licht-kunst installatie genaamd B.A.B.Y. (Bionic Assistant for Becoming Yourself) gemaakt van LED strips en moving heads die zich als een cocon om Chagall heen vormt terwijl zij door middel van choreografie de effecten en animaties bestuurt. Chagall geeft ons deze zondagmiddag een inkijkje in haar innovatieve manier van maken.

Yallah! Yallah!
Yallah! Yallah! is een clubnacht waarbij populaire muziek uit het gebied van Iran tot aan Marokko centraal staat. Van Marokkaanse hiphop tot reggaeton uit Egypte en Israël, van speeddabke uit Libanon tot trap uit Syrië en Palestijnse hiphop. Tijdens de borrel zal DJette Nanixa je meenemen op een muzikale reis. Na lange tijd in heel Marokko te hebben gedraaid, is ze terug met nieuwe inspiratie en bijzondere mixtapes. De muziekstijl van DJette Nanixa wordt beschouwd als een mix van techno, afro-, deep-, en progressive house en is sterk beïnvloed door de wereldwijde underground scene. 

Event in Paradiso op maandag 29 november
Op maandagavond 29 november in Paradiso staan de huidige en nieuwe makers van Paradiso Melkweg Productiehuis centraal, met optredens van o.a, zangeres en danseres Anne-Fay, die voor haar muziekvoorstelling ‘Reaspora’ samen met haar broer Felix hun diaspore terug af hebben gelegd en onderzoek heeft gedaan naar hun bi-culturele identiteit. Lesbisch rap duo LIONSTORM die hun eigen urban queer beeldtaal ontwikkelt waarin ze symbolen en stereotypen rond vrouwenseksualiteit terug toe-eigenen. En veelzijdige maker Kay Slice die mediaties op zelfliefde, identiteit en alles wat je tegenkomt in de zoektocht naar jezelf vertaalt naar een opzwepende mix van hiphop, soul en afrobeat.

  • 14:30 deuren open
    15:00 rosetta.talks: new perspectives
    16:00 panel: De toekomst van de artiest
    17:15 Chagall presents: B.A.B.Y
  • Tweet this
Chagall
Rosetta

Melkweg tipt