Petrol Girls

Petrol Girls

Upstairs

Prijs € 12,65*

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Petrol Girls

Petrol Girls is een feministische post-hardcore punkband, gevormd in Londen met leden uit Oostenrijk, Litouwen en de UK. Liepa, Ren, Joe en Zock richtten de band in 2013 op voor een optreden op Internationale Vrouwendag en sindsdien touren ze non-stop. De band identificeert zichzelf expliciet als een feministenband, dit alles met de boodschap seksisme belachelijk te maken, maar ook om een maatschappelijke problemen als vervreemding, anti-kapitalisme en geestelijke gezondheid aan de kaak te stellen. 

Hun nieuwe album ‘Cut & Stitch’ verscheen halverwege dit jaar uit. Misschien heb je Petrol Girls hier al gezien als support voor La Dispute en onlangs nog voor Refused en Thrice. Nu hebben ze dan eindelijk het podium voor zichzelf! 

De Melkweg stelt met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Liveurope support verschillende concertzalen bij het promoten van opkomende Europese artiesten.

Het platform is een label van kwaliteit voor live muziek venues die bijdragen aan Europese diversiteit. Liveurope wil een boost geven aan het programmeren van jonge Europese acts en het bereiken van een nieuw publiek. Opgericht in 2014, is Liveurope het eerste platform dat zich hier actief mee bezig houdt. 

Wie zijn de Liveurope members?

Liveurope brengt internationale zalen dichter bij elkaar binnen Europa. Het platform wordt gecoördineerd door Ancienne Belgique, concertzaal in het hart van Europa: Brussel. De concertzalen worden geselecteerd aan de hand van hun toewijding wat betreft het boeken van Europees talent en hun internationale reputatie. Melkweg tipt