Pixies

Pixies

Max

Prijs € 46*

Verplaatst

Dit programma is verplaatst naar 26 aug 2021 . Reeds gekochte tickets en eventueel gekochte lidmaatschappen blijven geldig. Kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over wat te doen indien je verhinderd bent op deze nieuwe datum.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement is verplaatst

Pixies

Met hun hoekige alternatieve rocksound waren Pixies een van de meest invloedrijke en vooruitstrevende rock bands van eind jaren 80. Ze stonden aan de wieg van een muzikale evolutie naar stromingen als grunge en Brit-rock. De band die werd gevormd door zanger Black Francis en bassiste Kim Deal zorgt voor een ware underground sensatie en met hun iconische geluid was Pixies een inspiratiebron voor bands als Nirvana, Pearl Jam en Radiohead. Toch besloot de band na het uitbrengen van de klassieke albums ‘Doolittle’, ‘Surfer Rosa’ en ‘Bossanova’ begin jaren 90 de handdoek in de ring te gooien.

In 2004 komt de groep weer bij elkaar in de originele bezetting voor een uitverkochte reünietour en bleef over de jaren regelmatig optreden. Bijna 10 jaar later verlaat Kim Deal dan alsnog echt de groep. Kort daarop verscheen het nummer Bagboy, het eerste nieuwe nummer in tien jaar, gevolgd door EP1, EP2 en EP3 in 2013 en 2014. Paz Lenchantin verving Deal tijdens de nieuwe tour en in april 2014 werd voor de eerste keer in bijna 23 jaar een nieuw album uitgebracht, ‘Indie Cindy’ en in september 2016 verscheen met ‘Head Carrier’, het zesde album. Tijdens hun allereerste Europese tour in 1988 stond Pixies al in Melkweg en Maandag 24 en dinsdag 25 augustus komt band dan eindelijk weer terug.

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Spotify
  • Tweet this
PIXIES - Long Rider (Official Video)

Melkweg tipt