Sticks: Het Mooiste Komt Nu (2022)

Sticks: Het Mooiste Komt Nu (2022)

In-Edit International Music Documentary Film Festival 2022

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 11

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Gratis voor jaarleden

Houders van de Cinevillepas kunnen onderstaande link gebruiken. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met de Cinevillepas. Ticket en pas worden gescand bij aankomst in de Melkweg. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn is aanloop op de avond zelf ook mogelijk.

www.ticketmaster.nl/event/279835?CL_ORIGIN=ORIGIN2&brand=nl_melkweg

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Sticks: Het Mooiste Komt Nu (2022)

In-Edit International Music Documentary Film Festival 2022

Q&A: Sticks / Moderator: Bowie van Loon

IN-EDIT is weer terug! De vierde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 31 maart tot 10 april op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals 'Het Mooiste Komt Nu' van Matthijs van Camerijk over de Nederlandse rapper Sticks met na afloop een Q&A met hem en moderator Bowie van Loon.

De documentaire geeft een unieke en intieme inkijk in het leven, de werkwijze en mindset van één van Nederlands invloedrijkste moderne musici. En niet alleen Sticks komt aan het woord. Ook Rico, Typhoon, Kubus, Hef, S10 en Kees de Koning laten hun licht schijnen over hem.  

Hoe blijf je als artiest de creatieve honger stillen? Waar vind je de ongemakkelijkheid die je laat groeien? En hoe ga je met constante verandering om? Schrijver en rapper Sticks (Junte Uiterwijk, 1982) is één van de meest invloedrijke en succesvolle artiesten van Nederland. De afgelopen twintig jaar heeft hij, als soloartiest en met Opgezwolle en de Fakkelbrigade, meer dan dertien albums uitgebracht. Wat gaat er schuil achter Sticks’ onuitputtelijke creatiedrang? Om daarachter te komen, heeft documentairemaker Matthijs van Camerijk de Zwollenaar twee jaar gevolgd. Het blijkt een periode te zijn waarin Sticks zijn imposante oeuvre, met vier nieuwe projecten, op indrukwekkende wijze uitbouwt. Je ziet de groei van Sticks als mens, en zijn zoektocht naar manieren om daar middels nieuwe muziek uiting aan te geven. Het blijkt een proces dat gepaard gaat met pijn en angsten, maar Sticks is volhardend. Hij blijft muziek maken om anderen te inspireren en hij gelooft er heilig in: ‘Het mooiste komt nu.’

Sticks: "Een documentaire is niet iets waar ik gelijk ja op zou zeggen. Ik wil dat mensen mijn muziek horen, maar ik wil het ook weer niet laten zien. Maar een deel van mij wil die dualiteit ook delen. Daarom heb ik uiteindelijk toch ja gezegd. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren, dus laat dat maakproces maar zien."

 • Regisseur
  Matthijs van Camerijk
  Jaar
  2022
  Land
  Nederland
  Duur
  44 minuten
  Gesproken taal
  Nederlands
  Taal ondertiteling
  Geen
 • 21:15 start film
  22:30 start Q&A
  23:00 einde film
 • Tweet this


Melkweg tipt