• Concert

Subbacultcha presents: grid/t

Amsterdam Dance Event

Youniss (live) / Noise Diva (live) / Leop4rdi (live) / Ranye (dj-set)

Upstairs

  • Prijs:
  • € 20,15

Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is

Tijdens ADE presenteren wij samenwerking met de Brakke Grond, Belgium Booms en Subbacultcha: Grid/t, een patchwork van fuzzy gitaarriffs, pompende kickdrums en blissfull synths. 

De grid/t bestaat uit "live drums met glitched-out gitaar fuzz en politiek geladen bars" van Youniss, een live performance van "sonic chaos curator" Noise Diva, het synths palet van leop4rdi en een DJ set van Ranye die beweegt van "Mandelão tracks uit Brazilië naar ritmische Latijns-Amerikaanse Dembow, en van donkere Deconstructed beats en rustgevende geluiden.

Op zijn tweede plaat ‘White Space’ geeft de Antwerpse muzikant en visuele artiest Youniss via punkmuziek uiting aan zijn gevoel van onmacht en vervreemding in nasleep van de Black Lives Matter-beweging. Als zwarte man met een Arabische naam voelt hij zich als artiest vaak een indringer in de overwegend witte westerse wereld. ‘White Space’ is ontstaan uit de pijn die hiermee gepaard gaat. 

Noise Diva is een producer en DJ uit Amsterdam, resident in Garage Noord en medeoprichter van KLAB en stichting SALWA. Haar muzikale stijl slaat een brug tussen verschillende genres, van Marokkaanse trap tot Egyptische R&B, Franse drill, dancehall en UK garage. De extatische flow die ze in haar sets creëert is altijd onverwacht, en zorgt toch gegarandeerd voor intieme connecties rond de DJ booth.

leop4rdi mengt moeiteloos droompop, synths en post-rock met rijke EDM- en trance leads. En hoewel hoge zanglijnen, dikke baslijnen en beat-achtige drums nog steeds een belangrijke rol spelen in leop4rdi's productie, schuwt de Belgische producer het niet om speels te experimenteren met meer club-georiënteerde geluiden.

Ranye is een DJ met een radicale mindset, die altijd voorop loopt in haar vak. Haar sets nemen het publiek mee op een eclectische reis, waarbij ze moeiteloos overgaat van percussieve Mandelão tracks uit Brazilië naar ritmische Latijns-Amerikaanse Dembow, en vervolgens naar donkere Deconstructed beats en rustgevende Ambient-geluiden.