The Dandy Warhols

The Dandy Warhols

OZ

Prijs € 28,75*

Verplaatst

Dit programma kan vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis helaas geen doorgang vinden op deze dag, maar we zijn op zoek naar een vervangende datum. Reeds gekochte tickets en eventuele lidmaatschappen blijven geldig. Kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over de verdere afwikkeling. Zodra een nieuwe datum gevonden is maken we deze bekend op onze website en in het Facebookevent en tevens ontvangen alle kaartkopers ook daarover een mail.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement is verplaatst

The Dandy Warhols

Support: Shitkid

De alternatieve rockband The Dandy Warhols ontstond in Portland in '94 in de schaduw van Grunge scene. Als een psychedelischere versie van '60s Britse popbands zoals The Kinks, The Who and The Faces. In 2001 braken The Dandies door bij het grote publiek met de single 'Bohemian Like You'. In 2012 presenteerde de band het achtste album 'This Machine', volgens sommigen het beste werk sinds ‘Thirteen Tales From Urban Bohemia’. Daarna werd het wat stiller rond de band. Het heeft even geduurd, maar toen verscheen daar hun negende album aan, getiteld 'Distortland' en kwam de band ook bij ons langs in Amsterdam. 

2019 stond in het teken van hun 25-jarig jubileum, een carrière waarin ze negen studioalbums, twee verzamelalbums en 27 singles uitbrachten. Maar het zouden The Dandy Warhols niet zijn als ze dit passief voorbij zouden laten gaan. Daarom staat hun 25-jarig jubileum niet alleen in het teken van vieren het verleden, maar wordt er ook naar de toekomst gekeken met als startpunt de release van hun 10e studioalbum ‘Why You So Crazy’.

De jubileum tour wordt in 2020 gelukkig doorgepakt en brengt het kwartet ook weer naar Amsterdam. Deze avond wordt er een voor in de boeken want zowel een kwart eeuw aan hits als hun nieuwe muziek zal deze voorbij komen!

Als support staat deze avond Garage Pop-PunkRock uit Stockholm, Zweden van het rebelse ShitKid op het programma. Hun nieuwe album Detention is genomineerd als Rock of the Year in de Zweedse Grammy Awards. In 2019 nam de band een split-ep op met The Melvins en hebben ze gewerkt met Paul Leary van de Butthole Surfers en Josh Freese van Devo en The Vandals. Dit wordt vast je nieuwe favoriet, we hebben je gewaarschuwd!

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Tweet this


Melkweg tipt