The Pitch

  Cinema OZ UP

  • Prijs:
  • € 14,40

  Wat is auteursrecht? En wat is naburig recht? En vooral: wat betekenen die rechten voor jou als muzikant? Waar moet je opletten, en hoe zorg je dat je vanaf het begin van je carrière als muzikant krijgt waar je recht op hebt? Tijdens The Pitch XL organiseren rechtenorganisaties Sena en Buma/Stemra een panel speciaal toegespitst op hiphop-acts en producers, met als kernvraag: op welke inkomsten heb je als muzikant recht, waar moet je opletten, en hoe kun je jouw rechten het beste organiseren?

  Onder leiding van artiestenmanager en rechtenspecialist Martijn Crama, en met succesvol artiest en liedschrijver Glen Faria, Esther Maijer van Buma/Stemra en Silvia Biemans van Sena, zoomt dit panel aan de hand van aansprekende voorbeelden in op alle tips en trucs rondom het onderwerp ‘muziek en recht’, zodat jij als componist, tekstschrijver of muzikant exact weet wat je rechten zijn en geen geld laat liggen.

  Glen Faria vertelt hoe hij in zijn carrière zijn rechten heeft geregeld, welke vergoedingen hij ontvangt wanneer zijn muziek ergens wordt afgespeeld, en hoe hij bij samenwerkingen goed vastlegt wie recht heeft op welke vergoedingen. De rechtenorganisaties geven inzicht in op welke soort vergoedingen je aanspraak kunt maken en hoe je deze in de praktijk aanvraagt. Een onmisbaar panel voor iedereen met ambitie in de muziek.

  In het nieuwe project The Pitch werken toonaangevende popkoepels, platforms en podia in Zuid-Holland en Noord-Holland samen om de bloeiende hiphopscene in de beide regio’s een stevige professionele stimulans te geven.

  Met dit regio-overschrijdende samenwerkingsverband voor hiphop talent, zangers, mc’s en producers (m/v/x) in West-Nederland, maken ambitieuze en onderscheidende makers in deze scene kans op een uniek 1-jarig coaching-traject op maat. Met een werkbudget van 10.000 euro en persoonlijke begeleiding en feedback van professionals uit alle lagen van de muziekscene en industrie. Een externe professionele jury uit de scene selecteert dé 10 makers met potentie: 5 uit Zuid-Holland en 5 uit Noord-Holland.