The Saga of Sage

  Mission 1: defrost - a shared metaverse journey - Amsterdam Dance Event

  Music by Brandt Brauer Frick

  Upstairs

  Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 20,15 Time slot 13:00
  • € 20,15 Time slot 14:00
  • € 20,15 Time slot 15:00 (SOLD OUT)
  • € 20,15 Time slot 16:00 (SOLD OUT)
  • € 20,15 Time slot 17:00 (SOLD OUT)

  Tijdens ADE presenteert Melkweg  de première van The Saga of Sage - Mission 1: Defrost. De missies in The Saga of Sage zijn meeslepende virtuele concerten die plaatsvinden in de metaverse met behulp van  innovatieve multi-user VR-technologie.

  Een koepel op een bevroren planeet. Eén missiebemanning met 12 passagiers. Een pulserend geluid, een uitnodiging om beweging te verkennen terwijl het ijs begint te smelten. De muziek groeit, terwijl we in een ervaring duiken die ons doet afvragen hoe we de dingen die we meemaken verwerken. En hoe we loslaten wat weg moet. Al die tijd smelten en smelten en smelten, terwijl we dansen. 

  Samen verkennen we het verhaal van Sage. Nu de aarde misschien onbewoonbaar wordt en meer en meer verdeeld raakt door geweld, polarisatie en politiek – waar horen wij thuis? In deze eerste aflevering reizen we door een bevroren wereld, begeleid door muziek van het Berlijnse elektro-akoestische muziekensemble Brandt Brauer Frick.  

  De meeslepende virtuele concertserie The Saga of Sage is een coproductie van WeMakeVR en M31 Foundation. Presentatie in samenwerking met Melkweg en Amsterdam Dance Event.

  Dit virtuele concert kan gedurende meerdere tijdslots bezocht worden. Bij het aanschaffen van een ticket koop je een ticket voor een tijdslot.

  Credits

  Producer: M31 Foundation - WeMakeVR 

  Concept-director: Robin Coops

  Concept-director: Avinash Changa

  Music: Brandt Brauer Frick

  Poem: Frank Siera 

  Dramaturgy: Isabel van Hauwe

  Live installation: Maze de Boer

  VR-builder: Robin Krijgsman

  Production: Mara Liza de Bakker

  Thanks too: Merhnoush Rahmani

  Funding: DigitALL, Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte