• Concert

Tinlicker & Metropole Orkest

Conducted by Simon Dobson - Openingsconcert 2023 - Amsterdam Dance Event

Rabozaal

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 46
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

All tickets for this program are sold out. On the Ticketmaster website we offer ticket buyers who are unable to attend the event, the opportunity to officially resell their tickets. We can't guarantee the validity of tickets offered elsewhere. Please beware of active scammers.

18:30 Doors 20:00 Tinlicker & Metropole Orkest

De officiële aftrap van Amsterdam Dance Event vindt voor het zevende jaar plaats in de Melkweg met een bijzondere samenwerking van het vooruitstrevende Metropole Orkest. Dit keer met elektronisch duo Tinlicker. Hun kenmerkende mix van progressieve house, indietronica en melodieuze techno leent zich uitstekend voor een orkestrale remake. Onder leiding van dirigent Simon Dobson smelten de meeslepende elektronisch beats, vurig opzwepende arpeggio’s en akoestische live-instrumentatie samen. Het belooft het meest dansbare ADE openingsconcert tot nu toe te worden. Verwacht een gevarieerde setlist van Tinlicker's grootste hits, fan-favorieten en speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde nieuwe muziek.  

Het openingsconcert in de Melkweg is de laatste jaren uitgegroeid tot een terugkerend en indrukwekkend onderdeel in de programmering van het Amsterdam Dance Event. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz, Jameszoo, Colin Benders, SOHN, Weval en Suzanne Ciani gaat het Metropole Orkest de uitdaging aan opnieuw een ander spectrum van de elektronische muziek te verkennen. De allereerste liveshow van Tinlicker ooit was tijdens ADE 2021 in de Melkweg. Sindsdien gingen ze de hele wereld over. Nu zijn ze terug voor een nieuw groot avontuur.