Portfolio reviews

Portfolio reviews

Van 24 mei tot 30 juni wordt de shortlist van de Palm* Photo Prize van dit jaar tentoongesteld in Melkweg Expo. Palm* Photo Prize organiseert ook een in-person portfolio review, ondersteund door Melkweg Expo, op 25 mei.

De reviewers bestaan uit: 

 • Lola Paprocka (Fotograaf, curator en oprichter Palm* Studios)
 • Sem Langendijk (Fotograaf)
 • Fleurie Kloostra (Curator Melkweg Expo)
 • Roderick van der Lee (Directeur Unseen)
 • Marloes Heineke (Fotograaf/freelance beeldredacteur NRC/ Parool)
 • Merel van den Berg (Art Director The Gentlewoman)
 • Jono Tusder (Foto Agent Canvas Represents)
 • Jamie Shaw (Curator 1014 Gallery)
 • Lotti Pronk (freelance beeldredacteur Trouw/Volkskrant).

We kunnen alleen persoonlijk een portfolio review aanbieden (geen zoomgesprekken, etc.).

De portfolio reviews vinden plaats bij Melkweg Expo, op 25 mei van 11.00 tot 13.00 uur. Je kunt tot 2 mei aanmelden door te mailen naar expo@melkweg.nl.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een selectiecomité. Als je geselecteerd bent, ontvang je voor 10 mei een e-mail. Vanwege beperkte tijd zullen we alleen kunstenaars die geselecteerd zijn voor de portfolio reviews op de hoogte brengen.

Stuur alsjeblieft een PDF (maximaal 15 MB) met daarin:

 • Volledige naam
 • 10-15 afbeeldingen
 • Link naar website + Instagram
 • Jouw voorkeursreviewer (vanwege beperkte ruimte en tijd kunnen we niet beloven dat iedereen zijn eerste keuze krijgt, maar we zullen ons best doen om tegemoet te komen)

Deel alsjeblieft geen WeTransfer- of Dropbox-links.

Maak kennis met onze reviewers

Lola Paprocka is fotograaf, curator en oprichter van Palm* Studios, een in Londen gevestigde uitgever en online platform gericht op fotografie. Palm Studios toont kunstenaars en fotografen via creatieve projecten, wekelijkse online features, tentoonstellingen, evenementen en boeklanceringen. Lola cureert en bewerkt elk evenement en project. Ze is gastdocent aan LCC en LCF in Londen.

Sem Langendijk is een Nederlandse hedendaagse fotograaf met interesse in gemeenschappen en hun leefomgevingen. Zijn onderzoek richt zich op het onderzoeken van de identiteit van een plaats en de relatie die mensen hebben met hun omgeving. Hij heeft een bachelor in fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt voor redactionele klanten zoals WSJ Magazine, Bloomberg Business en The Economist. Zijn project Haven werd tentoongesteld in Foam in 2023.

Jamie Allan Shaw is art director en curator gevestigd in Londen. Hij werkt aan speciale projecten voor East, een fotografiebureau gevestigd in Londen en New York, en is de hoofdcurator van hun galerieruimte 1014. Hij is ook de art director en mede-oprichter van Altered States Magazine, een onafhankelijk tijdschrift.

Jono Tusder is senior Photography Agent bij het in Londen gevestigde artist managementbureau Canvas Represents. Eerder was Jono freelance producent en mede-eigenaar van een fotostudio in Shoreditch. Hij heeft negen jaar ervaring in de creatieve industrie en heeft gewerkt met klanten zoals Adidas, Alexander McQueen, British Vogue, Calvin Klein en Wall Street Journal.

Fleurie Kloostra is curator bij Melkweg Expo: een tentoonstellingsruimte en platform voor jonge beeldend kunstenaars met een focus op innovatieve, hedendaagse fotografie gelegen in het hart van Amsterdam. Melkweg Expo maakt deel uit van de Melkweg, een podium voor popcultuur. Na het behalen van haar masterdiploma in kunst en economie aan de HKU, werkte ze zeven jaar als curator bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Ze beschouwt het als haar rol als curator om op te treden als bemiddelaar tussen de kunstenaar en het publiek. Fotografie is bij uitstek een kunstvorm waarin actuele sociale kwesties kunnen worden vertaald naar een publiek. Kloostra wordt vaak gevraagd als jurylid of portfolio-beoordelaar en geeft les aan kunstacademies.

Roderick van der Lee is een Nederlandse kunstverzamelaar en bestuurder in de culturele sector. Hij is medeoprichter en directeur van de fotobeurs Unseen. Hij begon zijn carrière bij het veilinghuis Christie's in Amsterdam en Londen, waarna hij bij het Foam Fotografiemuseum in Amsterdam ging werken. Samen met Foam richtte hij Unseen Photo Fair op, dat zich richt op nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie. Als onafhankelijk artistiek directeur heeft hij eerder vele fotografietentoonstellingen samengesteld, die op verschillende continenten zijn getoond.

Marloes Heineke is een autodidactische documentaire- en portretfotograaf. Sinds 1999 actief in de fotografie als fotoredacteur, momenteel freelance bij NRC en Het Parool. Bij NRC is ze al 3 jaar lang de enige beeldredacteur van het maandelijkse Magazine. Na het winnen van een digitale camera van het Volkskrant Magazine in 2008, begon ze met het fotograferen van zichzelf en haar dochter (toen 7 jaar oud). Het zelfportret dat ze met haar dochter maakte, werd genomineerd voor de Avrotros fotowedstrijd in 2014 en was te zien in het Museum Beeld en Geluid. Sindsdien jaagt ze haar nu 19-jarige dochter Leila achterna met haar camera en is er een samenwerking ontstaan die een intense verbinding laat zien tussen moeder en dochter, evenals tussen de geportretteerde en de fotograaf. Marloes wordt steeds vaker gevraagd door vrienden en kennissen om (betaalde) portretten te maken en verschillende foto's zijn verkocht. Ze wordt gepubliceerd als debutante in PF Photo Magazine en vervolgens in Kiekie Tabloid, Kanarie magazine en Het Parool. Het doel is echter om haar eigen werk voort te zetten en niet in opdracht te werken.

Lotti Pronk is een ervaren, onafhankelijke fotoredacteur en producent van fotografieprojecten. Ze heeft meer dan 20 jaar werkervaring bij fotoagentschappen, media en fotografie-instituten. Onder hen zijn NOOR images, Volkskrant Magazine, Dutch National Portrait Gallery en Amnesty International. Momenteel is ze visueel redacteur bij 'Wordt Vervolgd', uitgegeven door Amnesty. Ze bekleedt dezelfde functie bij de dagelijkse krant Trouw en beheert One Wonders; een online fotogalerij die originele tentoongestelde stukken verkoopt.

Merel van den Berg is freelance creative director, beeldredacteur en ontwerpconsultant. Haar expertise ligt op het gebied van art direction voor modetijdschriften en het creëren van sterke visuele concepten voor internationale merken op het gebied van mode, kunst en design. Ze is momenteel de art director bij The Gentlewoman.