• Film
  • Exhibition
  • Concert

CEASE FIRE NOW!

S10, Froukje, Hang Youth, Sef, Joep Beving, Disco Arabesquo, Gallowstreet en Marmoucha Orchestra

Max

Please note: this event has already taken place

  • Price:
  • € 25 Donatie
  • € 50 Donatie+
  • € 100 Donatie++

19:00 Doors open & program begins

Melkweg en Paradiso organiseren voor en met Save the Children een benefietconcert voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld.

Het nieuws en de beelden die sinds begin oktober uit de Gazastrook tot ons komen, maken veel emoties los. Naast verdriet en woede heerst ook een groot gevoel van machteloosheid. Daarom organiseren Melkweg en Paradiso een avond om samen te komen met anderen die ook iets willen betekenen voor de meest onschuldige burgerslachtoffers van deze oorlog: kinderen. De gehele opbrengst zal gaan naar de kindernoodhulp van Save the Children in Gaza.

Nog nooit is een kind een oorlog begonnen. Toch zijn juist kinderen nu de dupe van het oorlogsgeweld en in Gaza heeft dit geweld geleid tot een humanitaire ramp. Bijna de helft van de Gazanen is jonger dan 18 jaar. Meer dan 4.500 kinderen zijn al gedood en nog 1.270 kinderen vermist. Nog eens 43 kinderen zijn gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever en 31 kinderen in Israël. Voor de kinderen die overleven zijn er ernstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid op de langere termijn - ze komen er nooit ongeschonden uit. Een onmiddellijk staakt-het-vuren dat nageleefd wordt door alle partijen is noodzakelijk om levens te redden. Bovendien is er in Gaza per direct een ongehinderde en constante stroom aan essentiële hulpgoederen nodig.

  •  

PROGRAMMA

Het programma bestaat onder meer uit live-optredens, voordrachten en films. Hieronder kan je zien wie er allemaal al bevestigd is. Op een later moment zal het programma nog verder worden aangevuld.

FILM: In de Cinema worden de film 'The Time That Remains' van Elia Suleiman en de korte documentaire 'Kitten of Vluchteling?' van Tina Farifteh vertoond.

MUZIEK: S10, Froukje, Hang Youth, Sef, Joep Beving, Disco Arabesquo, Gallowstreet en Marmoucha Orchestra

SPREKERS: Mounir Samuel, Maurits de Bruijn, Jerry Afriyie, Taghreed Elkhodary, Rasha ‘jongerenambassadeur Save the Children’ en Pim Kraan

EXPO: Print sale i.s.m. Fotolab Kiekie. Deelnemende fotografen: Farren van Wyk, Maryam Touzani, Desiré van den Berg, Melissa Schriek, Lara Verheijden, Lisa Schamle, Sander Coers en David van Dartel. Daarnaast is de speciaal voor dit evenement ontworpen poster van Xaviera Altena te koop.

PRESENTATIE: Nadia Moussaid
VJ: Jayo Tony