• Film
  • Expositie
  • Concert

CEASE FIRE NOW!

S10, Froukje, Hang Youth, Sef, Joep Beving, Disco Arabesquo, Gallowstreet en Marmoucha Orchestra

Max

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 25 Donatie
  • € 50 Donatie+
  • € 100 Donatie++

19:00 Doors open & program begins

Melkweg en Paradiso organiseren voor en met Save the Children een benefietconcert voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld.

Het nieuws en de beelden die sinds begin oktober uit de Gazastrook tot ons komen, maken veel emoties los. Naast verdriet en woede heerst ook een groot gevoel van machteloosheid. Daarom organiseren Melkweg en Paradiso een avond om samen te komen met anderen die ook iets willen betekenen voor de meest onschuldige burgerslachtoffers van deze oorlog: kinderen. De gehele opbrengst zal gaan naar de kindernoodhulp van Save the Children in Gaza.

Nog nooit is een kind een oorlog begonnen. Toch zijn juist kinderen nu de dupe van het oorlogsgeweld en in Gaza heeft dit geweld geleid tot een humanitaire ramp. Bijna de helft van de Gazanen is jonger dan 18 jaar. Meer dan 4.500 kinderen zijn al gedood en nog 1.270 kinderen vermist. Nog eens 43 kinderen zijn gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever en 31 kinderen in Israël. Voor de kinderen die overleven zijn er ernstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid op de langere termijn - ze komen er nooit ongeschonden uit. Een onmiddellijk staakt-het-vuren dat nageleefd wordt door alle partijen is noodzakelijk om levens te redden. Bovendien is er in Gaza per direct een ongehinderde en constante stroom aan essentiële hulpgoederen nodig.

PROGRAMMA

Het programma bestaat onder meer uit live-optredens, voordrachten en films. Hieronder kan je zien wie er allemaal al bevestigd is. Op een later moment zal het programma nog verder worden aangevuld.

FILM: In de Cinema worden de film 'The Time That Remains' van Elia Suleiman en de korte documentaire 'Kitten of Vluchteling?' van Tina Farifteh vertoond.

MUZIEK: S10, Froukje, Hang Youth, Sef, Joep Beving, Disco Arabesquo, Gallowstreet en Marmoucha Orchestra

SPREKERS: Mounir Samuel, Maurits de Bruijn, Jerry Afriyie, Taghreed Elkhodary, Rasha ‘jongerenambassadeur Save the Children’ en Pim Kraan

EXPO: Print sale i.s.m. Fotolab Kiekie. Deelnemende fotografen: Farren van Wyk, Maryam Touzani, Desiré van den Berg, Melissa Schriek, Lara Verheijden, Lisa Schamle, Sander Coers en David van Dartel. Daarnaast is de speciaal voor dit evenement ontworpen poster van Xaviera Altena te koop.

PRESENTATIE: Nadia Moussaid
VJ: Jayo Tony

FILM: KITTEN OF VLUCHTELING? (2023)

In 'Kitten of Vluchteling?' onderzoekt beeldmaker Tina Farifteh de mechanismen achter empathie en de wisselwerking met de beeldenstroom van leed die ons elke dag overspoelt. Hoe is ons absurde gedrag te verklaren? Wie zou jij uit een oorlog redden? En waar staat Tina Farifteh zelf op de empathieladder?

FILM: THE TIME THAT REMAINS (2009)

'The Time That Remains' is een semi-biografische film verdeeld over vier historische episodes, over regisseur Elia Suleiman's eigen Palestijnse familie, van 1948 tot nu. Beginnend bij de oprichting van de staat Israël, gebaseerd op memoires van zijn vader die als verzetsstrijder streed, en brieven van zijn moeder aan families die het land moesten verlaten. We krijgen door de jaren heen een beeld van Palestijnen in het huidige Israël, die 'Israël-Arabieren' genoemd werden en als minderheid in hun land wonen.

Doneren zonder ticket

Kun je niet komen op 15 november, maar wil je wel doneren aan Save the Children? Dat kan natuurlijk ook. Ga daarvoor via de onderstaande link naar de website van Save the Children en doe een eenmalige of maandelijkse donatie.