Metropole Orkest & Cory Wong (w/ Cody Fry)

Metropole Orkest & Cory Wong (w/ Cody Fry)

Metropole Orkest XXL

Rabo Hall

Price € 40,25*

Moved

Dit programma kan op deze datum geen doorgang vinden. We zijn op zoek naar een nieuwe datum. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd over de verdere afwikkeling.

* Excl. € 4 (month)/€ 25 (year) required membership.

Please note: this event has been moved

Metropole Orkest & Cory Wong (w/ Cody Fry)

Metropole Orkest XXL

Onder de noemer Metropole Orkest XXL vieren we 75 jaar Metropole Orkest en 50 jaar Melkweg. Van maandag 18 tot en met donderdag 21 mei geeft het orkest elke avond een concert met een toonaangevende artiest of formatie. Op donderdagavond ontmoeten het MO en Cory Wong elkaar opnieuw voor een funky avond.

Cory, bekend om zijn werk met Vulfpeck, is een man met veel talenten. Hij speelt gitaar, componeert, produceert én begeleid andere artiesten. Een tijd lang werkte hij achter de schermen bij shows als ‘The Voice’, toerde hij met Ben Rector en speelde hij met grote namen als Gene Simmons, Questlove, Blake Shelton en Bootsy Collins.

In zijn woonplaats Minneapolis speelde hij samen met de ritmesectie van Prince tijdens wekelijkse sessies waar Prince zelf, maar ook John Mayer en Jimmie Vaughan op afkwamen. Tijdens een van deze beruchte jamsessies ontmoette Wong de leden van Vulfpeck. Het duurde niet lang voordat hij met deze groep de studio in dook en fulltime met ze op tournee was.

In 2017 besloot Cory dat het tijd was om zelf de schijnwerpers op te zoeken. Met zijn eerste album liet hij de wereld kennis maken met zijn muziek. Later nam hij ‘The Optimist’ op. De nummers zijn funky, aanstekelijk vrolijk, speels en niet te vergelijken met ander werk. Samen met zijn muziekvideo’s voelt Cory’s muziek retro en futuristisch tegelijk.

Voor de concerten met het Metropole Orkest wordt Cory vergezeld door Cody Fry. Deze instrumentalist uit Nashville schrijft en speelt nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen. De variatie in stijlen zorgt ervoor dat zijn werk verrassend en uniek is.

De setlist bevat werk van Cory’s album ‘Motivational Music fort he Syncopated Soul’ en eerder werk van ‘The Optimist’. Ook zullen er een aantal nummers van de samenwerking tussen Fry en Wong ‘Dynamo’ én nieuwe stukken gespeeld worden.In zijn woonplaats Minneapolis speelde hij samen met de ritmesectie van Prince tijdens wekelijkse sessies waar Prince zelf, maar ook John Mayer en Jimmie Vaughan op afkwamen. Tijdens een van deze beruchte jamsessies ontmoette Wong de leden van Vulfpeck. Het duurde niet lang voordat hij met deze groep de studio in dook en fulltime met ze op tournee was.

  • The timetable will be listed here as soon as it is complete.
  • Tweet this


Melkweg recommends