• Film

Above and Beyond: The Global Rise of Afro House (2022)

Amsterdam Dance Event 2023 - Presented by Africadelic

Short: Turkana - Against All Odds (2022) / Intro: Josephine Swaan

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

20:00 Doors 20:30 Intro Josephine Zwaan 20:40 Short: Turkana - Against All Odds (2023) 20:50 Above and Beyond: The Global Rise of Afro House (2022)

Samen met met Africadelic presenteren we de Nederlandse première van Above and Beyond: The Global Rise of Afro House. Deze muziekdocumentaire traceert de oorsprong van afrohouse en verkent het verleden, het heden en de toekomst van dit inmiddels mondiale netwerk van muzikanten. Met onder andere Osunlade, Louie en Anané Vega. Ook vertonen we de korte film Against All Odds, over voormalig vluchteling en nu bekende dj Anita die terugkeert naar het Kakuma vluchtelingenkamp waar ze ooit woonde. Voorafgaand aan de film is er in de Cinema ook nog een talk van muziekproducent en -onderzoeker Josephine Zwaan over wat Afrikaanse filosofie ons kan leren over elektronische muziek. 

Africadelic is een jaarlijks festival op en rondom Internationale Afrikadag (25 mei) waar de creativiteit, diversiteit en kracht van Afrika wordt gevierd. Het Africadelic Festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en presenteert een showcase van en reflectie op de culturele rijkdom en de invloed die Afrodescendants, mensen van Afrikaanse afkomst, hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Van 24-31 mei 2023 bood het festival weer een week vol concerten, films, en talks. Naast het festival organiseert Africadelic ook evenementen gedurende het jaar, waaronder deze speciale ADE-vertoning van Above and Beyond: The Global Rise of Afro House!