• Concert

African Head Charge mixed by Adrian Sherwood / Mad Professor feat. Earl 16 / Gaudi e.a.

Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dub Event: African Head Charge mixed by Adrian Sherwood / Mad Professor feat. Earl 16 / Gaudi / Rub-A-Dub Ramses feat. Lyrical Benjie / Hosted by Paulisme

MAX

  • Prijs:
  • € 40,25 regular
  • € 28,75 super early (SOLD OUT)
  • € 34,50 early (SOLD OUT)
  • € 46 door
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is

Amsterdam Dub Event is weer terug voor een dikke dosis dub tijdens ADE, met dit keer On-U-Sound-legendes African Head Charge met live dub mix van producer en labelbaas Adrian Sherwood, dubmaster Mad Professor met de Jamaicaanse zanger Earl 16, en de Ango-Italiaanse producer Gaudi. Verder op de line-up Amsterdam locals Rub-a-Dub Ramses en Lyrical Benjie, plus natuurlijk Paulisme als host!

African Head Charge werd opgericht in 1980 door de Britse producer Adrian Sherwood en de Jamaicaanse percussionist Bonjo Iyabinghi Noah. Het project begon als een zwaar experimentele dubcombinatie van postpunk en jazz, vermengd met traditionele rastadrums. Enkele legendarische albums van de band zijn 'My Life In A Hole In The Ground', 'Off The Beaten Track' en 'In Pursuit Of Shashamane Land', om er een paar te noemen. Na dertig jaar en elf albums besloot Bonjo zich een tijdje terug te trekken om nieuwe inspiratie op te doen. Twaalf jaar later leidde dit tot het uitzonderlijk goed ontvangen nieuwe album Trip To Bolgatanga, wat in de zomer van 2023 werd uitgebracht. Op dit event zal African Head Charge headliner zijn, live gemixed door Adrian Sherwood zelf!

Al meer dan vier decennia is Adrian Sherwood voortdurend grensverleggend bezig en zijn naam wordt geroemd door iedereen met enige interesse in dub, reggae, postpunk, industrial, bass music en avant-garde. Als oprichter van het label On-U-Sound heeft hij bands en artiesten als Creation Rebel, New Age Steppers, African Head Charge, Dub Syndicate en vele anderen internationaal onder de aandacht gebracht. Als producer werkte Adrian met artiesten als Lee “Scratch” Perry, Prince Far I, Junior Delagado, I Roy en Mikey Dread en recentelijk nog Horace Andy. Naast het live mixen van African Head Charge zal hij deze avond ook een één uur durende DJ set spelen met zijn eigen dubplates!

De in Guyana geboren Neil Joseph Stephen Fraser, bekend onder zijn artiestennaam Mad Professor, is een Britse producer, technicus en remixer van dubmuziek. Hij werkte samen met reggaeartiesten als Lee “Scratch” Perry, Sly & Robbie, Pato Banton, Jah Shaka, Macka B en Horace Andy, maar ook met artiesten buiten de traditionele reggae en dub, zoals Sade, Massive Attack, The Orb, Gaudi, Grace Jones en Perry Farrell. Deze avond zal hij niemand minder dan de legende Earl 16 dubben in soundsystem-style! Earl 16 heeft sinds het begin van de jaren 80 talloze albums uitgebracht in Jamaica met o.a. King Jammy en in de UK met Mad Professor en Gussie P. Natuurlijk kennen we hem ook als de reggaestem in de producties van Leftfield en Dreadzone.

De Italiaans/Britse producer Gaudi is een wereldwijde favoriet in de dubscene. Hij heeft bijgedragen aan producties en remixes voor acts als The Orb, Steel Pulse, Lee “Scratch” Perry, Tricky, Simple Minds, Lamb, Horace Andy, Groove Armada en Sizzla. Tijdens zijn energieke solo-optredens mixed hij een DJ-set met live-instrumenten en hij zal zeker het dak eraf blazen als slotact van dit event!

De Amsterdamse en internationaal bekende reggaeveteranen Rub-a-Dub Ramses en Lyrical Benjie zullen het event aftrappen. Beiden treden zelf al meer dan 30 jaar op in heel Europa en daarbuiten, maar ze doen ook al een tijdje shows samen. Met Ramses op de decks die dubs en riddims draait en Lyrical Benjie op de mic zullen deze jongens meteen de stemming erin brengen en je meevoeren in de vibes van dit fantastische event!

Paulisme is de initiatiefnemer van het Amsterdam Dub Event. Hij begon het ADE tijdens het ADE om erkenning te krijgen voor dubmuziek als een van de pijlers van dance. No Dub, No Dance! Rub-A-Dub Ramses en Paulisme sloegen de handen ineen om van Amsterdam Dub Event een begrip te maken. Paulisme zal de avond hosten!