Babs' Woordsalon

Babs' Woordsalon

Paniek

Upstairs

Prijs € 11

emokorting 3x Woordsalon

Prijs € 25

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Babs' Woordsalon

Paniek

Met o.a.: Babs Gons / Mirte Hartland / Maartje Wortel / Roufaida Aboutaleb / Smita James / Aldith Hunkar / Raymi Sambo / Ray

Babs' Woordsalon verkent ongewenste emoties.
Dit najaar keert de salon terug naar de Melkweg met drie gloednieuwe afleveringen. Samen met spoken word artiesten, schrijvers, rappers, songwriters, poëten, activisten en andere woordkunstenaars geeft ze ongewenste gevoelens de ruimte. Ze bespreken, bedichten en bezingen de gevoelens opdat ze er toch mogen zijn. In september is het thema 'paniek', in november 'woede' en december staat voor 'ongemak'.


Het startschot van deze reeks is misschien wel de heftigste van de drie: paniek. Een oerinstinct dat er voor moet zorgen dat we vluchten voor bedreigende situaties maar in praktijk staan we hyperventilerend voor een examen of trillend en zwetend bij een sollicitatie. Ongewenst dus. Maar kleven er ook voordelen aan paniek? Host Babs Gons en vaste huismuzikant Mirte Hartland onderzoeken het samen met de gasten.

Over Babs Gons
Deze Amsterdamse schrijfster, performer, host en docent is de stuwende kracht achter een flink aantal spoken word-initiatieven. Een hele nieuwe generatie talent is er al uit voortgekomen. Ze presenteert haar woordkunst op festivals als Oerol en Lowlands, in literaire programma’s, kunstinstellingen, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reisde af voor haar werk naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao en Brazilië.
Dit voorjaar verscheen Hardop bij uitgeverij Atlas Contact, een door haar samengestelde bundel met het werk van 18 Nederlandse spoken word-dichters. 

Babs’ Woordsalon heeft een vaste plek in de Melkweg met vier edities per jaar, en wordt geproduceerd door Poetry Circle Nowhere, met steun van het Nederlands Letterenfonds.