• Film

Benefiet voor Turkije & Syrië

Cinetree & Melkweg presenteren

Max

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 15 regulier

Opbrengst direct naar Giro555 en kleinere initiatieven

16:30 - deuren 17:00 - start programma 19:00 - einde

Samen voor de slachtoffers van de aardbeving
Op maandag 20 februari werd precies twee weken na de eerste aardbevingen van 6 februari in Turkije en Syrië het rampgebied opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Hulp was en is nog steeds nodig. Onze gedachten zijn bij de mensen in het getroffen gebied, maar ook bij hun familie en vrienden die op afstand in een nachtmerrie leven. Samen met filmplatform Cinetree en actrice Sinem Kavus organiseren we een liefdevolle benefietavond met film, live muziek en voordrachten. Om stil te staan bij de situatie, maar vooral om geld in te zamelen voor Giro555. De Melkweg verdubbelt de totale opbrengst van het benefiet.
 

Programma 
Tijdens het benefiet luister je naar muziek en voordrachten van o.a. Naaz, Meral Polat, Nazmiye Oral, Eric Corton en Manoushka Zeegelaar Breeveld en kijk je naar korte films zoals Birds Fly Back van Jiyan Düyü en ANNEANNE van Aylin Öcalan. De presentatie is in handen van actrice Sinem Kavus. 


Melkweg verdubbelt opbrengst
De volledige opbrengst gaat direct naar Giro555; een samenwerkingsverband van Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision. Deze partijen zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak. 

In de pauze is er de mogelijkheid om eten te kopen en daarmee te doneren aan kleinere initiatieven zoals Stichting Koerdische Rode Halve Maan (Heyva Sor a Kurdistanê).