• Film

Carlos (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:30 Doors 22:00 Carlos (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over gitarist Carlos Santana.

Op vroege leeftijd in Mexico leerde de 5-jarige Carlos Santana al viool spelen. Toen hij 3 jaar later de gitaar omarmde, groeide hij snel uit tot een virtuoze gitarist. Toen hij 14 was, richtte hij al snel zijn eigen band op en vlak voordat hij zijn geprezen debuutalbum uitbracht, op 22-jarige leeftijd, zorgde Santana's optreden op Woodstock op 16 augustus 1969 voor zijn status als muzieklegende. Gedurende meer dan vijf decennia is de 10-voudige Grammy-winnaar (en winnaar van meerdere prestigieuze prijzen zoals de Kennedy Center Honor en de Billboard Century Award) een sleutelfiguur in de muziekwereld geweest, waarbij hij jazz, blues, mariachimuziek en rock vermengde met een spirituele essentie. Deze documentaire, geregisseerd door tweevoudig Emmy-winnaar Rudy Valdez, combineert exclusieve interviews, nooit eerder vertoond archiefmateriaal en persoonlijke opnames van Santana, en biedt daarmee een diepgaand en intiem portret van een artiest wiens unieke ritme en geluid een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten op de muziekwereld.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.