• Film

Deep Dive with Drift

IN-EDIT Music Documentary Film Festival - Industry Meetings

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 5
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 Deep Dive with Drift

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer Industry Meetings met o.a. de Deep Dive with Drift. 

De Industry Meetings zijn een jaarlijkse ontmoetingsplek voor professionals in de muziekdocumentaire industrie, en tegelijkertijd ook een platform voor makers om te netwerken, te ontdekken wat er gaande is in het vakgebied en wat de mogelijkheden zijn voor toekomstige, innovatieve projecten. Het overkoepelende thema voor de zesde IN-EDIT Industry Meetings is 'Rhythms of Change – Innovating Music Documentaries' en richt zich op de evolutie van muziekdocumentaires in een snel veranderende digitale wereld.

Deep Dive met DRIFT gaat over een open-wereld podcastproject gemaakt met generatieve audio-inhoud en AI. We vertellen je er alles over, met een twist tot muziek! Met voorbeelden zoals generatieve muziek en de nieuwe documentaire over Brian Eno, die ook is gemaakt met generatieve tools. DRIFT is een fictieve audio-ervaring en is gebaseerd op wetenschappelijke feiten en gegevens uit de echte wereld. Het verhaal wordt verteld over een land dat is gevormd door water, technologie en een overmoedige soort: de mensen van Nederland 500 jaar in de toekomst. Een octopusverteller leidt je door een land na de klimaatcrisis, waar de bio- & meta-data-ritmes van de huidige aarde de inhoud genereren voor jouw toekomstige DRIFT-aarde. De afleveringen van DRIFT zijn mede gemaakt door externe elementen, aan elkaar geklikt als een verzameling LEGO-stenen. En of je er nu morgen of volgend jaar weer naar luistert: de ervaring zal nooit hetzelfde zijn. De luisterervaring van DRIFT kan veranderen met de stroming van de zeeën en de fasen van de maan. En het zal zich bijvoorbeeld aanpassen aan het aantal vliegtuigen dat Schiphol verlaat. Deze innovatieve productie combineert een nieuwe dynamische (bijna interactieve) manier van luisteren via je favoriete podcast app, met een verhalende wereld die je kunt verkennen terwijl je op afspelen drukt, elke keer opnieuw.

Wil je deel uitmaken van deze geweldige ervaring? Zorg ervoor dat je een podcast-app op je telefoon en een koptelefoon meeneemt!

MEER DATA: