Ear Candy

Ear Candy

Upstairs

Prijs € 8,65*

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Ear Candy

Daniel Brandon, Burgh Collective., Liam Pek en DAV.

Een refrein dat je weken niet uit je hoofd krijgt, een baslijn die zo groovy is dat je buren vragen hem harder te zetten, een kapotte synthesizer die precies op het juiste moment begint the glitchen, dát is EAR CANDY.

Verwacht een avond vol met eigenzinnige muziek van de veelbelovende acts van Daan Hutting (24), Liam Pek (24) en Davy Lourenburg (25). Na 4 jaar hard studeren aan het Conservatorium van Amsterdam spreiden zij hun muzikale vleugels door menig oor te strelen met hun bitterzoete muziek. Het wordt een buitengewoon diverse avond om je vingers bij af te likken met voor ieder wat wils; conceptuele verhalen van Liam Pek, virtuoze instrumentaliteit van Burgh Collective, catchy maar bedachtzame indiepop van Daniel Brandon en eclectische pop voor bij een zonsondergang van DAV.


Daniel Brandon
De weg kwijt zijn, de weg weer vinden, jezelf verliezen in emoties, je toekomst kiezen.
Daniel Brandon staat als artiest voor openheid van zaken en is niet bang om grote emoties en sociaal engagement aan te gaan. De 24-jarige multi-instrumentalist maakt een gewaagd contrast tussen opliftende, funky indiepop waar het speelplezier van afspat en oprechte teksten over onderwerpen als equality, mentale gezondheid en gender diversiteit. Met zijn frisse 5-koppige band weet hij een sfeer neer te zetten die je doet denken aan de spontaniteit van goede garage- feestjes uit de 90’s en de dansbaarheid van funk ’n disco parties in de 80’s. Naast de muzikale basis van Daniel, die toch wel echt ligt bij iconen als The Beatles, The Beach Boys, Randy Newman en Stevie Wonder ligt, is hij voornamelijk beïnvloedt door de hedendaagse bedroompop. Het unieke en quirky geluid dat artiesten als Steve Lacy, Paul Cherry en Still Woozy neerzetten benaderd Daniel door zijn productionele eigenwijze visie. Na 2 jaar lang een door corona opgelegd podiumverbod te hebben doorstaan, staat Daniel Brandon te trappelen om de zalen plat te spelen en menig indiehart te veroveren met zijn funky tunes, eigenwijze speelstijl en oprechte stemgeluid.

Burgh Collective.
‘Burgh Collective’ is een Amsterdams jazz en hiphop collectief, gevonden door Davy Lourenburg & Ruben Sieben. Denk aan Tom Misch x Mark Guiliana x Niels Broos. Met hun liefde voor vrije, geïmproviseerde muziek en strakke, stoere (break)beats weten zij ver buiten de lijnen te kleuren. Met de billen bloot speelt Burgh grooves en thema’s waar je echt geen genoeg van kan krijgen: stankface gegarandeerd.

Liam Pek
Liam Pek is een songwriter, vocalist, multi-instrumentalist en wereldreiziger die zijn muzikale memoirs samensmelt tot tijdloze popsongs met invloeden van over de hele wereld. Folk, Latin en 60’s Britpop zijn het meest aanwezig in Pek's muziek. Met een veelzijdig maar samenhangend repertoire neemt Liam je mee op een reis vol humor en ontroering. In deze uitvoering zal Liam Pek zijn eerste rock opera, genaamd 'The Melody Of The Spheres', ten gehoren brengen. Een gelaagd verhaal waar een jongen van tien jaar tot god wordt gemaakt.

DAV.
DAV. is Amsterdams multi-Instrumentalist & producer Davy Lourenburg (25). Zijn obsessie met jazz, pop, hiphop en indie muziek is samengesmolten tot een hele vernieuwende en aanstekelijke sound. Met nummers die smaken naar rode wijn en crème brûlée, neemt hij je mee in verhalen over hoe het ‘echte’ leven soms heel vies tegen kan vallen. Verlangens naar het verleden, goed op je bek gaan en constant op zoek zijn naar iets onvindbaars. Vroeger was alles beter, toch? Zijn Lo-FI, Indie Pop wordt neergezet met quirky sounds, catchy hooks en unieke soundscapes. Denk aan synths van Tame Impala, speelsheid van Benny Sings en de dromerigheid van Mk. Gee. Met zijn zachte stem weet hij je aandacht van begin tot eind vast te houden. Deze zomer debuteert hij met de eerste single van zijn self-titled EP: DAV. Een luistertrip vol met nostalgische, melancholische en hoopvolle gevoelens: ideaal voor op het strand én bij je schuimbad.

Ear Candy is onderdeel van het eindexamenfestival Maydays vanuit de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Daniel Brandon
DAV. & Burgh Collective.
Liam Pek

Melkweg tipt