• Film

Elis & Tom: Só Tinha de Ser com Você (2022)

Presented by Steppin' Into Tomorrow

Cinema

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

19:30 Doors 19:30 Introduction 19:35 Elis & Tom: Só Tinha de Ser com Você (2022)

Samen met het Amsterdamse muziekplatform Steppin' Into Tomorrow presenteren we deze zomer twee Braziliaanse muziekdocu's! Op 21 augustus vertonen we 'O Barato de Iacanga' over een bijzonder popfestival eind jaren 70, en deze avond 'Elis & Tom: Só Tinha de Ser com Você'.

Met deze film gaan we terug naar 1974, toen in Los Angeles Tom Jobim, de incarnatie van bossanova, en Elis Regina, toen de populairste zangeres van Brazilië, elkaar ontmoetten om wat een van de meest iconische albums in de geschiedenis van de Braziliaanse muziek zou worden op te nemen.

Aan de hand van zeldzame en nooit eerder vertoonde beelden vertelt deze documentaire het verhaal van hoe de ontmoeting en de opname van deze twee immens populaire artiesten tot stand kwam. Elis bracht haar band mee, die zich aansloot bij Tom Jobim en de beste muzikanten in LA, gearrangeerd door Bill Hitchcock in de MGM studio's. De film toont een uniek moment, in een reis door de tijd, die de intimiteit van het creatieve proces en de buitengewone persoonlijkheden van deze geweldige artiesten onthult.

De opnames werden vastgelegd door het team van filmmakers onder leiding van regisseur Roberto de Oliveira, die een ontmoeting tussen het duo regelde. De originele beelden werden 45 jaar lang bewaard totdat ze in 2018 werden gerestaureerd en geremasterd. Deze zeldzame en ongepubliceerde beelden vormen de basis van de documentaire. Drama's en spanningen omringden de opnames van het album, tot het punt dat het project bijna werd onderbroken. Uiteindelijk nam de kracht van de muziek het over en zorgden Elis Regina, Tom Jobim en de groep getalenteerde jonge muzikanten ervoor dat er een meesterwerk werd opgenomen.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.