• Concert

Empire State Bastard

support: Benefits

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 25,90
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 Doors 20:00 Benefits 21:00 Empire State Bastard

Empire State Bastard is het gloednieuwe zijproject van Biffy Clyro-frontman Simon Neil en Oceansize's Mike Vennart. In een gedeelde passie voor de zwaarste, avant-gardistische en confronterende muziek grijpen ze elke extremiteit van metal en aangrenzende genres aan. Ook vocaal klinkt Simon gevarieerder dan ooit: van schreeuwen en hijgen tot grommende death growls.

Toen ESB aan deze sonische woestenij begon, stonden ze voor de grote uitdaging: welke muziek konden ze schrijven om deze naam eer aan te doen? Hun allereerste songs zijn het resultaat van het delen van de meest extreme muziek die ze konden vinden na hun tijd aan toeren samen. Om dit muziekgeweld live nog meer kracht te geven schuift Slayer legende Dave Lombardo achter de drums, vergezeld door Naomi Macleod (Bitch Falcon) op bass. Na een paar intieme debuutshows, is het tijd voor hun allereerste Europese shows, met natuurlijk een optreden in Melkweg!

Support: Benefits

Punkband Benefits heeft in slechts vier jaar een opmerkelijke transformatie heeft doorgemaakt. Van ruige gitaarpunkers zijn ze geëvolueerd naar rauwe noise-artiesten. Het duo gebruikt synths en boze vocalen om noise, hiphop, industriële rock, elektronica en garage moeiteloos samen te laten komen, zoals te horen op debuutplaat 'NAILS'. Hun muziek heeft een krachtige boodschap en onverschrokken geluid, welke de aandacht getrokken van grote namen zoals Steve Albini, Sleaford Mods en Modeselektor.

Het is alsof Converge, Cult Of Luna, The Locust en Frank Black van Pixies een paar nummers voor hen hebben laten schrijven. Absoluut angstaanjagend.

Metal Hammer