• Film

Éthiopiques Suite Magnétique (2023)

Presented by Steppin' Into Tomorrow

Cinema

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

19:00 Doors / Dj Set 19:30 Éthiopiques Suite Magnétique (2023)

Samen met het Amsterdamse muziekplatform Steppin' Into Tomorrow duiken we deze avond in de Ethiopische muziek, met de Franse documentaire Éthiopiques Suite Magnétique over de musicoloog en producer Francis Falceto. 

Francis Falceto werd geboren in de Charentes in Frankrijk en werd geïnspireerd door André Breton en de surrealistische beweging. Op zeventienjarige leeftijd besloot hij een ongewoon leven te gaan leiden, zonder verdere opleiding en diploma. In de jaren 80 werd hij een van de oprichters van l'Oreille est Hardie en Le Confort Moderne in Poitiers. Hij wijdde zich aan de verspreiding van nieuwe muziek en werd onderdeel van de Franse underground. Later stuitte hij in Poitiers op een geweldig Ethiopische album, 'Ere Mela Mela' van Mahmoud Ahmed. Niemand had eerder van de plaat gehoord, de muziek was in die tijd totaal onbekend. Falceto besloot de muziek toegankelijk en populair maken en redde honderden masters, vinyls en cassettes uit de periode 1950–1975 van de vergetelheid. Hij creëerde samen met het label Buda Musique een CD-serie die tot op de dag van vandaag ongeëvenaard is, het muzikale beeld van een heel land: Ethiopiques

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.