• Film

Far From the Nile (2022)

Presented by Rotterdam Arab Film Festival & Ultrasound

Video interview: Sherief Elkatsha

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

1+1 gratis naar cultuur actie: Koop 1 ticket met je code en ontvang op de avond van het event aan de kassa van de Melkweg op vertoon van je ticket en de barcode een tweede kaartje gratis.

18:30 - Doors 19:00 - Far From the Nile (2022) 20:40 - Video interview: Sherief Elkatsha

Samen met Arab Film Festival en Ultrasound Bookings vertonen we deze prijswinnende documentaire van Sherief Elkatsha, waarin 12 Afrikaanse muzikanten uit zeven landen langs de Nijl worden gevolgd als ze zich verenigen in een internationale coalitie om het waterconflict langs de rivier die ze delen onder de aandacht te brengen. Terwijl ze hun thuisbasis verlaten in Egypte, Eritrea, Ethiopië, Soedan, Kenia, Burundi en Oeganda en beginnen aan een 100-daagse tour door Amerika, worden ook de uitdagingen van deze internationale samenwerking duidelijk. Ondanks hun grote culturele verschillen, muzikale stijlen en rivaliserende ego's moeten de artiesten manieren vinden om te creëren en verenigd te blijven in hun doel. Na de film is er een videointerview met regisseur Sherief Elkatsha. 

Met Mohamed Abozekry (Egypte), Michael Bazibu (Oeganda), Nader Elshaer (Egypte), Ibrahim Fanous (Eritrea), Saleeb Fawzy (Opper-Egypte), Asia Madani (Soedan), Adel Mekha (Nubië), Kasiva Mutua (Kenia), Ahmed Omar (Eritrea, Ethiopië), Dave Otieno (Kenia), Steven Sogo (Burundi) en Selamnesh Zemene (Ethiopië).