• Film

Getting It Back: The Story Of Cymande (2022)

NL preview - Presented by Steppin' Into Tomorrow

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 voorverkoop
  • € 0 Cineville gratis
  • € 11 deurverkoop
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

Houders van de Cinevillepas kunnen vanaf een week voor de voorstelling via de filmpagina op www.cineville.nl een ticket bestellen. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met de Cinevillepas. Ticket en pas worden gescand bij aankomst in de Melkweg. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn is aanloop op de avond zelf ook mogelijk.

18.30 deuren open 19:00 start Quanza (live guitar) 19.20 start film 21:00 einde film

Deze avond vertonen we de gloednieuwe documentaire over de Britse funkband Cymande, samen met het Amsterdamse muziekplatform Steppin’ Into Tomorrow. Na de wereldpremière op SXSW is dit de Europese première van deze film, over één van de beste bands waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt!

De Engelse groep heeft begin jaren 70 drie prachtige albums uitgebracht in Amerika en tourden intens, totdat ze in 1975 uit elkaar gingen. Ten tijde van de releases kreeg hun muziek in Engeland nauwelijks support, zoals helaas vele zwarte Britse muzikanten in die tijd mee moesten maken. De DJs in New York vonden de platen wel heel geschikt om te draaien bij de geboorte van nieuwe genres als hiphop, disco en house en daardoor zijn nummers als ‘Bra’, ‘Dove’ en ‘Brothers On The Slide’ uitgegroeid tot ware klassiekers. Een aantal jaar later is Cymande’s muziek herontdekt door producers en zij zorgden er voor dat een nieuw publiek de muziek hoorde door middel van gesamplede tracks van o.a. The Fugees, De La Soul, Wu Tang Clan & MC Solaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat de sound door is gaan groeien en diverse generaties enorm fan zijn geworden van deze bijzondere groep. Nadat de Britten door kregen hoe populair ze zijn geworden onder de huidige muziekliefhebbers zijn ze weer bij elkaar gekomen en doen weer live shows.

De gloednieuwe documentaire 'Getting It Back: The Story Of Cymande’ is alleen nog in Amerika getoond tijdens het SXSW festival en wij zijn trots dat we de eerste screening in Europa mogen doen. Ontdek het verhaal en de tijdloze sound van Cymande, met verder o.a. Mark Ronson, Prince Paul, Cut Chemist, Peanut Butter Wolf en Khruangbin.