• Film

Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

CINECLUB - Presented by MUBI x What's Culture

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

19:00 Doors 19:30 Inleiding 19:40 Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

Samen met MUBI en What's Culture presenteren we Cineclub: een serie filmvertoningen en besprekingen over de verhalen achter geweldige films. 

Tijdens deze eerste editie in de Melkweg onderzoeken we samen hoe Jim Jarmusch' cultklassieker Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) hiphop en samoerai-cultuur laat samensmelten. De essentie van cool pulseert door de aderen van deze kenmerkende genre-mixtape met een mysterieuze Forest Whitaker in de hoofdrol en een soundtrack van Wu-Tang Clan's martial arts filmbuff RZA, die traditionele Japanse muziek combineert met hiphop. Ghost Dog is een stijlvolle, excentrieke synthese van hitmanthriller en bushido sage. 

Voor de vertoning duiken we in de connectie tussen Aziatische vechtkunsten en hiphop. Aan de hand van samples en referenties bekijken we hoe deze twee werelden op verschillende manieren bij elkaar zijn gebracht. 

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.