Haperende Mens: Actress / Aaron Dilloway / Amen Dunes e.v.a.

Haperende Mens: Actress / Aaron Dilloway / Amen Dunes e.v.a.

Noise - Psych - Industrial - Music - Film - Art Festival

Upstairs, Cinema, OZ, Expo
voorverkoop: € 17,50 + lidmaatschap

Gratis voor jaarleden

Gratis voor Subbacultcha! leden Combiticket Haperende Mens festival / Glenn Branca Ensemble: € 30,- + lidm.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Haperende Mens: Actress / Aaron Dilloway / Amen Dunes e.v.a.

Noise - Psych - Industrial - Music - Film - Art Festival

Actress / Aaron Dilloway / Amen Dunes / ACTION BEAT + GW SOK / DANNY DEVOS / HIGH WOLF / DISTEL / SHITCLUSTER & UNIT MOEBIUS / MARTHA COLBURN / DICK EL DEMASIADO / LUST FOR YOUTH / SKULL KATALOG / AL LOVER / Schmerzlabor / The No (Club Lederhosen) / Bob Rusche (X-Rated)

BLOKKENSCHEMA

Haperende Mens brengt confronterende kunst en muziek die focust op de momenten waarop we overdonderd worden en controle verliezen. Denk aan krachten als natuurrampen of oorlogsgeweld, maar ook aan oncontroleerbare emoties, liefde en de dood. De Haperende Mens kunstenaars en muzikanten laten ons ervaren dat wij ons leven nooit volledig kunnen beheersen, en confronteren ons met onze haperingen. Naast optredens van vele internationale noise-, psych- en experimentale elektronica artiesten is er een expositie en filmprogramma.

Klik hier voor het combiticket Haperende Mens festival en Glenn Branca Ensemble. 

ACTRESS (UK) live set
Electronic | Avant garde | Ambient
Achter Actress gaat de experimentele producer Darren Cunningham schuil. Deze Britse muzikant speelt met favoriete stijlen (van dub-techno naar ambient naar klassiek) totdat er een eigen minimalistische sound ontstaat. Geluidscollages, nummers zonder kop en staart in botsende stijlen, rusteloze dissonanten: een a-typisch ritme, blokkerige geluiden die getransformeerd worden naar een geheel nieuwe sound, waarin de beat en warme geluiden (van bijv. bas of piano) voelbaar zijn. Onheilspellend en desolaat waarbij verwarring en vervreemding doorklinken in de muziek. Misschien is zijn geluid nog het best te omschrijven als een collage van mistige droomflarden waarbij het onvoorspelbare en associatieve karakter tegelijkertijd bevreemdt en betovert.

AARON DILLOWAY (US)
Avant Garde | Noise
Aaron Dilloway experimenteert en improviseert met 8-Track-tape loops en combineert zang, tape-delay, organische en elektronische geluiden. Hij is een van de oprichters, gitarist en tape-manipulator van de industriële noise band Wolf Eyes. Door hun aanstekelijke energie en authentieke experimentele sound groeide Wolf Eyes uit tot de belangrijkste experimentele noise band van dat moment. In 2005 verliet Dilloway de groep en verhuisde naar Kathmandu (Nepal), waar hij real-life geluiden opnam die we terug horen in zijn werk. Aaron Dilloway begon zijn eigen noise recordlabel, platenwinkel en mailorderbedrijf Hanson Records.

AL LOVER (US) live set
Psych | Electronic | Ambient
Al Lover is een producer uit San Francisco. Op zijn laatste album Sacred Drugs veel gelaagde loops met zware rhytmes, samples, analoge synths en fuzzy gitaren. “the focus is to try and take the listener to that place where the universe breaths” aldus Al Lover.

SKULL KATALOG (voorheen Sewn Leather) (US)
Trip metal
Skull Katalog is Griffin Pyn geboren in 1987 in new Orleans. Griffin Pyn begon te experimenteren met ‘noisy stuff’, zoals hij het zelf noemt, in 2002, werkt sinds 2006 onder de naam Sewn Leather en tourt sinds 2007 aaneenlopend. Zijn tour dit voorjaar met Dracula Lewis was de laatste onder de naam Sewn Leather en eveneens kwam de laatste plaat onder die naam uit: Freak on Hashish op Hundebiss Records. Sinds deze tour is Sewn Leather SKULL KATALOG. Griffin Pyn ziet SKULL KATALOG als evolutie van van Sewn Leather, ‘nee niet gepolijster, ik was nog niet wakker toen ik dat zei’ was zijn antwoord. Gelukkig want zo past Griffin Pyn ook als SKULL KATALOG ook uitermate goed op het festival. Hij zoekt de uitersten in muziek. Voorheen lag er een giganische geluidsarchief in de vorm van een collectie tapes ligt aan de basis van zijn geluidscollages. Met enorme energie brengt hij noise, in de vorm van een overdonderende geluismuur tot stand waarin agressieve beats samengaan met zijn stem.

ACTION BEAT + GW SOK (UK/NL)
Noise | No wave | The Ex
Action Beat is een instrumentale improvisatie noise rockband uit Bletchley, Engeland. De band wordt meestal speciaal voor een optreden samengesteld uit muzikanten die beschikbaar zijn op die specifieke datum. Dit jaar heeft Action Beat G.W. Sok (ex the Ex) als gast muzikant gevraagd wat tot een unieke samenweking heeft geleid.

AMEN DUNES (US)
Lo-fi | Psych | Folk | Experimental (USA)
Amen Dunes brengt eigenzinnige donkere gitaargeluiden voort. Amen Dunes is Damon McMahon (Philadelphia, USA). Hij begon zijn soloverhaal in 2006, toen hij met 'Mansions' z'n eerste plaat onder eigen naam uitbracht. Later dat jaar zag Amen Dunes het levenslicht, als resultaat van wekenlange afzondering en muzikale focus in een cabin in de Amerikaanse Catskills (NY).

HIGH WOLF (BR)
Ambient
High Wolf brengt psychedelische elektronische muziek. Tapeloops, gitaren, droney synths, mystieke vocals en tribal percussie instrumenten smelten samen. Zo ontstaan overweldigende soundscapes geïnspireerd op primitieve, ceremoniële muziek maar waarbij ook hedendaagse experimentele als inspiratiebron dient.

SHITCLUSTER & UNIT MOEBIUS (NL)
Experimental | IDM | Techno
Shitcluster is een experimenteel, lo-fi geluidsproject waarbij spin in het web Charlie Watkins samenwerkingsverbanden aangaat, oa met Jan Duivenvoorden. De laatstgenoemde is oprichter van de roemruchte industriële acid-technoband uit de negentiger jaren, Unit Moebius.

DISTEL (NL)
Pop | Minimal | Industrial | Wave
Distel maakt elektronische muziek die zich moeilijk laat plaatsen. Gonzo Circus omschrijft de muziek als “persoonlijke, intense, electronic new wave”. Een donkere complexe industriële elektronische basis, gecombineerd met zang die het geheel intens en ongrijpbaar maken. 

DICK EL DEMASIADO (AR)
Cumbia | Experimenteel
Dick Verdult is de bedenker van Cumbias Experimentales en Cumbias. Dit zijn eigen varianten op de cumbia, een Colombiaanse muziek- en dansstijl die inmiddels heel populair is op de urban dansvloeren. Als Dick El Demasiado heeft hij al een zevental succesvolle albums uitgebracht en optredens verzorgd in alle hoofdsteden van het Latijns-Amerikaanse continent, Europa en Japan. 

DANNY DEVOS (BE)
Performance artist | Noisepionier
Danny Devos en Anne Mie van Kerckhoven begonnen noise band Club Moral begin jaren 80. Danny Devos (DDV) is een invloedrijke Belgische kunstenaar, bekend om zijn performances, body-art en sculpturale installaties die in het teken staan van geweld, misdaad en moord. Hij is een van de exposanten op de hoofdlocatie van de tentoonstelling in Arti et Amicitiae. Danny Devos wil graag, al dan niet met zijn noise band Club Moral, op het Haperende Mens festival optreden maar of dat gaat lukken blijft nog even de vraag.

LUST FOR YOUTH (SE)
Synth Pop | Lo-Fi | Wave

MARTHA COLBURN (US)
VJ | Animaties

Korte filmprogramma:
Astigmatismo - Nicolai Troshinsky (Spanje 2013)
Bloom - Sam Legassick (Groot-Brittannië 2014)
Emil - Simon Steinhorst (Duitsland 2014)
Familiar - Richard Powell (Canada 2012)
Figures - Miklos Keleti (België 2014)
Fragmenty - Aga Woszczynska (Polen 2014)
The Kármán Line - Oscar Sharp (Groot-Brittannië 2014)
Reproduction - Sagmo Alexander (Denemarken 2014)

Het programma van korte films werd samengesteld door Chris Oosterom,  
artistiek directeur van het Imagine Film Festival in Amsterdam en  
voorheen onder meer werkzaam als filmprogrammeur bij het  Paard van  
Troje in Den Haag en EKKO in Utrecht.

Verder is er van 30 augustus t/m 5 oktober een tentoonstelling in Arti et Amicitae, met o.a. nieuw werk van Danny Devos, Zeger Reyers, Dan Walvin en Zoro Feigl en verder werken van Paul Kooiker, Raquel Maulwurf en Francis Alÿs’ opzienbarende installatie ‘Tornado’. 
 

Actress
Skull Katalog
Amen Dunes
Action Beat
Distel
Lust For Youth
Dick El Demasiado
Shitcluster
Aaron Dilloway
Al Lover

Melkweg tipt